Studentenverhaal

'Ik wilde graag een studie met een brede oriëntatie, maar ook met verdieping!'

Hester is student Communicatiewetenschappen en is in haar vrije tijd erg actief in een bestuur en bij verschillende verenigingen. Hieronder vertelt zij over haar ervaringen met de studie en het studentenleven.

Ik volgde vakken uit verschillende vakgebieden, waardoor ik als communicatiewetenschapper ook inhoudelijk kan meepraten.

Wageningen University is een hele goede universiteit waar, indien nodig, persoonlijke begeleiding altijd mogelijk is. Ik wilde graag een studie met een brede oriëntatie, waar ik toch degelijke kennis van zaken zou op doen. Deze combinatie vond ik in Wageningen. Voedsel, een richting die je bij deze studie kunt kiezen, is het meest verhandelde product ter wereld en het vergroten van wereldwijde duurzaamheid is een grote uitdaging die voor ons ligt. Dit waren de twee aspecten die voor mij de keuze erg aantrekkelijk maakten!

Ik heb ervoor gekozen vakken te volgen in de richting van Levensmiddelentechnologie en de wetten die hier omheen gevormd zijn. Dit is een vakgebied waarvoor ik me ben gaan interesseren sinds ik hier studeer en het is bovendien bijzonder actueel. De kennis van dit vakgebied met mijn communicatiekennis zorgt ervoor dat ik als communicatiewetenschapper straks ook inhoudelijk kan meepraten.

Een leuk paper dat ik eens heb geschreven, ging over Starbucks bij het vak Communication and Organisations. We hebben onderzoek gedaan naar hun beleid omtrent Maatschappelijk verantwoord ondernemen en hoe zij dit communiceren naar de “gasten”, zoals zij hun klanten noemen. Het was heel leuk door de interviews die we hebben gedaan met managers, de openheid van Starbucks en mijn groep collega’s.

Tot slot ben ik lid bij de Wageningse Studenten Vereniging Ceres, doe een parttime bestuursfunctie bij Make a Move (onderdeel van AIESEC, een internationale studentenvereniging, die actief is in 124 landen) en speel toneel bij de Wageningse Studenten Toneel Vereeniging “Pierrot et Columbine”.