Studentenverhaal

“Ik wilde steeds dieper op de organismen in en wilde bij de kern komen.”

Lisa van Sluijs is voor haar studiekeuze langs veel opleidingen gaan. Maar telkens wilde ze specifieker weten hoe het echt zat. Zo kwam ze bij de opleiding Moleculaire Levenswetenschappen uit.

Door de practica leer je de theorie te doen in plaats van alleen te leren.

Studiekeuze

Ik heb een groepsmeeloopdag van de opleiding Moleculaire Levenswetenschappen gedaan. De sfeer die er toen hing  voelde goed. De docenten kenden bijvoorbeeld iedereen bij naam. Toen ik op de eerste lesdag kwam in mijn eerste jaar kende ik zelf ook al veel mensen van de Open Dag en meeloopdag. Ik kan echt aanraden om naar die Open Dagen en Meeloopdagen te gaan. De mensen die dat hebben gedaan kiezen veel bewuster en weten veel meer wat de opleiding inhoudt.”

Opleiding

“Bij Moleculaire Levenswetenschappen  werk je vaak samen in de vele practica, waardoor iedereen met iedereen omgaat en je niet in je eentje hoeft te leren. Door de practica leer je de theorie te doen in plaats van alleen te leren. Als je het doet, blijkt de theorie vaak mee te vallen.  De opleiding Moleculaire Levenswetenschappen is hier vrij uniek in, want een universiteit is over het algemeen erg theoretisch.

Ik zit nu in het tweede jaar en ik heb over alle aspecten van Moleculaire Levenswetenschappen iets geleerd. Hierdoor kan ik me specialiseren in de biologische kant, terwijl ik toch verstand heb van het hele plaatje. Ik denk omdat ik ook kennis heb van de natuurkundige en scheikundige kant de processen beter kan begrijpen dan iemand uit de opleiding Biologie die dezelfde richting op gaat.”

Studentenleven

Lisa is zeer actief in de studievereniging van Moleculaire Levenswetenschappen en is lid van de studentenvereniging KSV Franciscus. “Wageningen is klein, dus in mijn ogen moet je absoluut  op een vereniging gaan! Je krijgt daardoor veel meer te doen en je maakt veel vrienden buiten je studie. En ik houd ervan om dingen te regelen. Soms vind ik de stress die erbij komt kijken wel vervelend, maar achteraf is het vet leuk als het is gelukt! Ik was erg verlegen, maar als je merkt dat je dingen geslaagd kunt regelen word je sterker.”

Toekomstplannen

“Ik heb veel zin om volgend jaar mijn opleiding Moleculaire Levenswetenschappen voort te zetten en af te ronden, maar daarna zie ik het wel. In ieder geval wil ik actief blijven in het studentenleven met mijn verenigingen en commissies, dat bevalt me goed!“