Alumniverhaal

"Ik zet me dagelijks in voor de gezondheid van heel Nederland."

Janneke werkt momenteel als Rijkstrainee bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hieronder vertelt zij over de invulling van het trainingsprogramma.

Ik krijg veel kansen om te leren, op inhoudelijk en persoonlijk gebied.

In 2012 heb ik de masterspecialisatie Health and Society afgerond. Na twee eerdere functies ga ik nu aan de slag als Rijkstrainee bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het Rijkstraineeprogramma houdt in dat ik de aankomende twee jaar aan het werk ga op verschillende werkplekken bij de Rijksoverheid.

De bedoeling is dat ik me ontwikkel tot een breed inzetbare beleids-, staf-of projectmedewerker. Ik ben samen met zeven andere rijkstrainees bij VWS aangenomen. We zitten allemaal op een andere werkplek, maar doen gelukkig ook veel dingen samen vanwege het (opleidings)programma en de vele kennismakingen. Op dit moment zit ik zelf bij de directie Geneesmiddelen en Medische Technologie, bij de afdeling Lichaamsmateriaal. Ik ga me de komende negen maanden bezighouden met orgaandonatie en de weefselketen in Nederland. Een heel interessant onderwerp dat veel mensen in Nederland raakt!

Hierna volgt er een half jaar detachering, waarin ik hoop naar het buitenland te kunnen (bijvoorbeeld naar Brussel of de WHO). De laatste 9 maanden van het programma ga ik weer aan de slag bij VWS of bij een buitendienst, zoals het RIVM of IGZ (Inspectie Gezondheidszorg).

Het Rijkstraineeprogramma biedt veel kansen om te leren, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Dat maakt het voor mij een erg interessant programma. Daarnaast zet ik me graag in voor de gezondheid van heel Nederland, en waar kan dit nou beter dan bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport?