Alumniverhaal

Lucas Noldus

In Wageningen heb ik geleerd fundamenteel onderzoek te verbinden aan praktische toepassingen. De slogan “science for impact” is mij dan ook op het lijf geschreven en vormt een belangrijke drijfveer voor mijn onderneming. Op buitenlandse zakenreizen bemerk ik vaak dat de naam Wageningen geen introductie behoeft en staat voor hoogwaardig onderzoek en onderwijs in voor mijn bedrijf relevante disciplines. Wageningen als vestigingsplaats voor mijn onderneming was dan ook een bewuste keuze. Wij profiteren dagelijks van de nabijheid van de WUR en de samenwerking met vele afdelingen. Net zoals voor een bedrijf is het voor Wageningen University & Research belangrijk om ontwikkelingen in de markt, in binnen- en buitenland, nauwlettend te volgen en daar adequaat op in te spelen. Als Wageningen Ambassador hoop ik daar een bijdrage aan te kunnen leveren door ontwikkelingen in Wageningen uit te dragen naar relaties in het buitenland, en door ontwikkelingen in het buitenland terug te koppelen naar relaties binnen de WUR.
Lucas Noldus, Algemeen directeur Noldus Information Technology BV

Na afronding van zijn studie Biologie aan Universiteit Leiden in 1983 was Lucas Noldus (1959) achtereenvolgens als onderzoeker verbonden aan Beijing Normal University (China), University of Georgia in Tifton (VS) en Wageningen University, waar hij in 1989 zijn proefschrift “Chemical Espionage by Parasitic Wasps” voltooide. Kort daarna richtte hij Noldus Information Technology BV op, een bedrijf dat software tools en geïntegreerde oplossingen voor onderzoek naar gedrag van dier en mens ontwikkelt. Sinds de start staat hij aan het roer van de onderneming, die thans vestigingen heeft in negen landen en ca. 160 medewerkers telt. Tevens was hij medeoprichter en bestuurder van Delta Phenomics BV (2007) en TeleMetronics Biomedical BV (2010).

Lucas Noldus is bijzonder hoogleraar Behavior, Information Technology and Innovation aan de Radboud Universiteit Nijmegen en bekleedt diverse nevenfuncties, waaronder voorzitter Stichting ICT for Brain, Body & Behavior; secretaris Mens-Machine Interactie Platform; voorzitter RvT Stichting Belmonte Arboretum; lid werkveldcommissie Artificial Intelligence, Radboud Universiteit; lid adviescommissie Aerospace Operations, NLR; lid RvT Stichting Wageningen Werkt Duurzaam; secretaris buitenland Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI).

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht