Alumniverhaal

Marcel van Poecke

Ik heb erg veel goede herinneringen aan mijn tijd in Wageningen overgehouden. Met de studie bosbouw doe ik in het dagelijks leven niets, maar de fundamenten voor het ondernemerschap, de creatieve geest en een brede internationale blik op de maatschappij heb ik wel aan Wageningen te danken. Ik ben Wageningen in dat opzicht veel verschuldigd en draag als Ambassador graag een steentje bij.
Marcel van Poecke, Chairman AtlasInvest, Chairman Oranje-Nassau Energy, Head of Carlyle International Energy

Marcel van Poecke heeft meer dan 25 jaar ervaring in de energiesector. Hij is voorzitter van AtlasInvest, een privé holding dat hij in 2007 richtte. AtlasInvest is betrokken bij investeringen in het bredere energiespectrum.

Marcel is Hoofd en de Gedelegeerd-bestuurder van Carlyle International Energy Partners (CIEP). CIEP richt zich op de energiesector buiten Noord-Amerika met een specifieke focus op olie en gas.

Hij is tevens Voorzitter van Oranje-Nassau Energie (ONE), een dochteronderneming van AtlasInvest dat actief is in de olie en gassector in de Noordzee en West-Afrika.

Marcel heeft een diploma in Agricultural Business Administration aan Wageningen University en een Master in Business Administration van de William E. Simon School of Management van de Universiteit van Rochester, USA.

Hij is in 1960 geboren, gehuwd en heeft zes kinderen.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht