Stefan van Vliet masterleergang Hortibusiness

Testimonial

Masterleergang Hortibusiness: Groei realiseren in je eigen onderneming

Als belastingadviseur in de regio Westland begeleidt Stefan van Vliet veel ondernemers en ondernemingen in en om de tuinbouwsector. Tijdens de Masterleergang Hortibusiness heeft hij veel kennis verkregen om zijn klanten nog beter te kunnen adviseren.

De sprekers behandelen de thema’s zowel vanuit de theorie als de praktijk. Combineer dat met het uitwisselen van ervaringen binnen de groep en je krijgt veel waardevolle inzichten voor je eigen business.
Stefan van Vliet, belastingadviseur bij BDO

Meer kennis over de sector

Voor onze dienstverlening is het essentieel dat we het verdienmodel van onze klanten kunnen doorgronden. Gedurende de masterleergang heb ik daarin een verdere verdiepingsslag kunnen  maken. Door de opleiding kan ik daarom ook op andere onderwerpen dan de fiscale zaken sparren met de ondernemer. Verder ben ik binnen ons bedrijf betrokken bij het opstellen van onze strategie voor de komende jaren en daar heeft de kennis die ik in de opleiding heb opgedaan enorm aan bijgedragen.”

Vertalen naar eigen bedrijf

“Over de cursus ben ik heel enthousiast. Vooral ook omdat je elke keer een module hebt die twee dagen duurt, waar je heel diep op de materie ingaat en deze in praktijk brengt. Dat zorgt er voor dat je niet alleen de theorie behandelt, maar het ook echt gaat vertalen naar je eigen business.”

Van onderbuik naar onderbouwing

“Het is belangrijk om niet te veel te denken vanuit aannames, maar echt te toetsen of die aannames kloppen. Jack van de Vorst, de cursusleider, stimuleert daarom over te gaan ‘van onderbuik naar onderbouwing’. Doordat in elke module een onderdeel van je bedrijf uitvoerig wordt behandeld, neem je echt de tijd om stil te staan bij waarom je bepaalde dingen doet en wat je daar aan kunt verbeteren.”

Leren van elkaar

“Elke module wordt een afwisselend programma geboden met wetenschappers en toonaangevende sprekers uit de praktijk. Zo wordt het donderdagavondprogramma meestal verzorgd door een topondernemer. Het is heel waardevol om vervolgens met de groep in discussies de ervaringen uit te wisselen. Hierdoor hebben we als groep ook heel veel van elkaar geleerd. Al na één module is een hechte groep ontstaan onder de deelnemers. We hebben zelfs in het najaar al een vervolgsessie met elkaar ingepland.”

Investering

“De Masterleergang Hortibusiness is een cursus die best een aanslag maakt op je agenda. Niet alleen de cursusdagen en de voorbereidingen daarop, ook het in de praktijk brengen, het toetsen en het uitwerken van je businessplan vergt tijd. Op het moment dat je daar echt serieus mee aan de slag wilt moet je er ook tijd voor maken en in jezelf investeren, naast de financiële investering in de cursus. Die investering is het absoluut waard, want ik denk echt dat als je er serieus mee aan de slag gaat je hele waardevolle stappen kunt zetten voor je bedrijf.”