Studentenverhaal

Merel - Communicatie en Voeding

Voeding is belangrijk voor een gezond lichaam, maar wat is gezonde voeding nou eigenlijk? Hoe zorg je dat mensen toegang krijgen tot de kennis die zij nodig hebben? Communicatie kan eraan bijdragen dat iedereen in staat is een bewuste keuze te maken.

Er zijn veel onderliggende factoren die een rol spelen bij het maken van gezonde keuzes en daar liggen veel uitdagingen, maar ook veel mogelijkheden.

Student Merel aan het woord

Merel is bachelor student Communicatie & Life Sciences en koos voor de studie vanwege de combinatie tussen sociale en bèta vakken. “Op de studiemarkt, tijdens de open dag, zag ik de studie Communicatie & Life Sciences. Vanwege de combinatie die gemaakt wordt tussen psychologie, sociologie en de life sciences / bèta kant vond ik de opleiding erg interessant. De meeloopdag gaf uiteindelijk de doorslag, mede door de fijne sfeer van de universiteit en de studenten. Dit is nog steeds wat ik het leukst vind aan deze studie; de combinatie tussen communicatie en life sciences en de fijne sfeer.

Minor Psychobiology of Eating Behaviour

In mijn derde jaar heb ik gekozen voor de minor Psychobiology of Eating Behaviour. Zelf ben ik veel bezig met koken en (vegan) eten, maar ik wilde graag nog meer weten over voeding en het gedrag dat hierbij komt kijken. Er zijn veel onderliggende factoren die een rol spelen bij het maken van gezonde keuzes en daar liggen veel uitdagingen, maar ook veel mogelijkheden. De minor richt zich op alle aspecten van eetgedrag, van marketing en het economische perspectief tot aan het eetgedrag op persoonlijk niveau. Daarnaast komen ook de sensorische eigenschappen van voeding en de neurowetenschap erachter voorbij. Er wordt een link gelegd tussen de maatschappij en het individu op het gebied van voeding, waarbinnen communicatie een belangrijke rol speelt. Tijdens mijn minor heb ik de volgende vakken gevolgd:

  • Nutrition Behaviour
  • Nutritional Neurosciences
  • Principles of Consumer Studies
  • Principles of Sensory Sciences

Tijdens deze verschillende vakken heb ik vooral geleerd wat er allemaal achter voeding en eetgedrag zit. Waar wordt het door beïnvloed en waar kun je dus het beste invloed uitoefenen in het proces? Een groeiend probleem zoals obesitas kan vanuit verschillend hoeken worden benaderd, zo kunnen andere marketingstrategieën gezonder eten promoten, maar ook het veranderen van de sensorische ervaring van eten kan je hersenen stimuleren om andere keuzes te maken.

Lees meer over de minor van Merel of bekijk het overzicht van alle minors die je in Wageningen kunt volgen.

Terug naar Studenten vertellen