Studentenverhaal

Met mijn studiebegeleider hebben we vakken gekozen die het gat tussen mijn bachelor en master konden opvullen

Laura de Wit, student Nutrition & Health

De master Nutrition & Health bevat onderwerpen die aansluiten op mijn vorige opleiding, maar gaf mij ook de gelegenheid om dieper op onderwerpen in te gaan
Laura, student Nutrition & Health

Vooropleiding en keuze voor master in Wageningen

De Hbo-opleiding ‘Biologie, Voeding & Gezondheid’ bevatte thema’s die mij erg aanspraken. Kort gezegd een studie over de relatie tussen omgeving, voeding en gezondheid, waarin de mens centraal staat. Het was een erg interessante en brede studie.

Na de vier jaar bachelor was ik er al een tijdje zeker van om door te studeren. De Wageningen universiteit leek mij een logische keuze. Wageningen was voor mij al bekend terrein, onder andere omdat ik een zus heb die daar studeerde. Hierdoor wist ik dat de WUR een geschikte universiteit zou zijn van goede kwaliteit en met de mogelijkheid om me te specialiseren.

Ervaring met de master Nutrition and Health

De master Nutrition & Health bevat onderwerpen die aansluiten op mijn vorige opleiding, maar gaf mij ook de gelegenheid om dieper op onderwerpen in te gaan om meer kennis en ervaring op te doen die ik nog miste. Momenteel is er geen schakelprogramma voor deze master, maar door een gesprek met mijn studiebegeleider hebben we vakken gekozen die het gat tussen mijn bachelor en master konden opvullen. Voor mij waren dit vakken over onderzoeksmethoden en statistiek.

Tot nu toe heb ik alle vakken van het eerste jaar in een keer gehaald. Het is dus goed te doen zolang je genoeg motivatie hebt om wat nieuws te leren! Ik ben lekker in Wageningen gaan wonen en woon hierdoor dichtbij de universiteit. Hierdoor heb ik nauwelijks reistijd en ben ik altijd dicht bij de universiteit waar ik af en toe ook ’s avonds te vinden ben (alleen wanneer dit echt nodig is).  

Meer over Nutrition & Health