Alumniverhaal

"Mijn baan biedt mij heel veel uitdaging!"

Na haar afstuderen is Ilse gaan werken bij de Nederlandse Zorgautoriteit als Beleidsmedewerker Zorgmarkten Care. Hieronder vertelt zij over haar dagelijkse werk.

Ik heb tijdens de master veel verschillende, waardevolle vaardigheden ontwikkeld.

In 2011 heb ik de master Health and Society afgerond. Doordat de master twee jaar duurde was er veel ruimte voor de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van onderzoek, maar ook bijvoorbeeld samenwerken. Dit heb ik als zeer waardevol ervaren. Inhoudelijk was de opleiding erg breed waardoor ik me niet echt heb kunnen specialiseren. Bij het solliciteren was ik bang dat dit negatief uit zou pakken, maar dit is absoluut niet zo gebleken.

Als beleidsmedewerker bij de Nederlandse Zorgautoriteit houd ik mij bezig met de bekostiging van de zorg (zowel AWBZ als zorgverzekeringswet). Dit betekent dat ik nadenk over de wijze waarop zorgaanbieders zorg in rekening kunnen brengen bij zorgverzekeraars. Bij het ontwerpen van beleid is dit heel inhoudelijk, maar bij de uitvoering ook vaak praktisch. Ik vind enorm veel uitdaging in het inhoudelijke werk en de functie bevalt daardoor heel erg goed.

Ik zit veelal 5 dagen op kantoor waarbij ik bureauwerk en overleg afwissel. Ook kom ik regelmatig bij andere organisaties voor overleg. Leuke aspecten aan mijn baan zijn de inhoudelijke uitdaging en mijn collega’s. Een minder leuk aspect is het soms stroeve politieke proces waar je doorheen moet om beleid vast te kunnen stellen.