Alumniverhaal

"Mijn functie is een combinatie tussen het zijn van een projectleider, beleidsmedewerker en adviseur."

Na de master Health and Society is Sanne gaan werken als Project Adviseur bij Gezondheidscentrum Asielzoekers. Hieronder vertelt zij over haar baan.

Mijn werk is heel dynamisch, geen dag is hetzelfde!

Ik ben aan het werk bij Gezondheidscentrum Asielzoekers (GCA) als Project adviseur Zorg. Gezondheidscentrum Asielzoekers organiseert de huisartsenzorg voor de asielzoekers in Nederland. De baan is enorm uitdagend en is precies wat ik zocht!

In mijn werk ben ik bezig met het ondersteunen van de zorgverleners in het veld. Mijn functie is eigenlijk een combinatie tussen het zijn van een projectleider, beleidsmedewerker en adviseur. Zo houd ik me bezig met het coördineren van (nieuwe) projecten. Ik ben bezig met het maken, implementeren of evalueren van nieuwe werkafspraken, intern of met ketenpartners. Maar ik kan ook door signalen vanuit het veld een advies voorleggen aan de managers, om iets op een andere manier aan te pakken, en ben vaak vervolgens ook betrokken bij het uitrollen van dit advies naar het werkveld. Superafwisselend dus!

Geen dag is hetzelfde, en geen dag verloopt zoals ik hem van te voren had bedacht. Dat komt omdat het nog een relatief jonge organisatie is, en de asielzoekerswereld veel te maken heeft met krimp/groei. Daardoor is het heel dynamisch, en komt er bijna iedere dag wel iets ‘urgents’ tussendoor.

Het analytische denken vanuit de opleiding is erg belangrijk. Daarnaast helpt deze Masterspecialisatie om goed te begrijpen hoe de zorg in elkaar steekt. Het fijne aan mijn werk is dat ik heel allround moet zijn, iets wat heel erg overeenkomt met de bachelor en master Gezondheid en Maatschappij.