Studentenverhaal

"Moleculen bleken toch leuker dan dingen die je met het blote oog kan zien.”

Met een omweg is Sander Baas in Wageningen terecht gekomen. “De studie Moleculaire Levenswetenschappen sprak me al gauw aan toen ik mij met mijn studiekeuze ging bezighouden. Het kiezen van een Natuur en Gezondheidprofiel zonder natuurkunde of wiskunde B blijkt dan toch onhandig als je er later achter komt dat natuurwetenschappen enorm interessant zijn. “

Het is de perfecte combinatie van scheikunde, biologie en natuurkunde!

Studiekeuze

Na een aantal maanden Industrieel Product Ontwerpen te hebben gestudeerd in Zwolle ben ik daar mee gestopt om vervolgens een certificaat voor VWO natuurkunde te halen. Daarna ben ik in Wageningen bij zowel Biologie als Moleculaire Levenswetenschappen wezen kijken en kwam ik tot de conclusie dat ik moleculen toch leuker vond dan dingen die je wel met het blote oog kan zien.

Hoewel de studie niet altijd even makkelijk is ben ik nog steeds erg blij dat ik uiteindelijk hier terecht ben gekomen want ik denk dat deze studie de perfecte combinatie van scheikunde, biologie en natuurkunde is! Mocht een van deze zaken je meer liggen dan andere dan kun je je vervolgens daarin gaan specialiseren.

Studentenleven

Verder heeft de studie een erg gezellige studievereniging die vaak leuke activiteiten organiseert en waarbij je je creativiteit, organisatietalent of gevoel voor humor kwijt kan in één van de vele commissies. Daarnaast zitten veel studenten hier op kamers dus kun je ’s avonds vaak afspreken met je vrienden om samen te eten en de stad in te gaan, of relaxt bij iemand thuis een spelletjesavond te houden.

Toekomstplannen

Eerlijk gezegd heb ik nog niet echt grote plannen voor de toekomst, al lijkt het mij wel leuk om het onderzoek in te gaan. Onbekende dingen tot op de bodem uitpluizen lijkt mij erg leuk en ook afwisselender dan van 9 tot 5 achter een bureau zitten. Al moeten die resultaten ook verwerkt worden natuurlijk.