Studentenverhaal

“Pas bij mijn meeloopdag Moleculaire Levens- wetenschappen vond ik wat ik zocht.”

Nienke van Dongen vond haar studiekeuze ontzettend lastig, ze vond eigenlijk alles leuk!

De combinatie van exacte vakken in de studie is precies wat ik zoek: een leuke uitdagende afwisseling.

Studiekeuze

Ik heb meeloopdagen gedaan bij verschillende studies in verschillende steden, maar steeds miste ik weer iets. Pas bij mijn meeloopdag Moleculaire Levenswetenschappen vond ik wat ik zocht: alle vakken die ik op de middelbare school leuk vond kwamen aan bod en daarnaast was er ook nog een ontzettend goede sfeer. Na de meeloopdag wilde ik het liefst meteen beginnen. Nu ik al een tijdje studeer heb ik zeker geen spijt van mijn studiekeuze.

Studentenleven

Naast mijn studie speel ik nog sopraansaxofoon bij het studentenorkest De Ontzetting. Een enorme aanrader voor iedereen die een harmonie instrument speelt en naast samen muziek maken ook van veel gezelligheid houdt. Daarnaast organiseert de studieverenging hele leuke activiteiten, zoals de labjaspimpavond, een gala en natuurlijk heel erg veel borrels.

Toekomstplannen

Als eerstejaars student lijkt het natuurlijk nog heel erg ver weg, maar ik zou na mijn master misschien nog een opleiding tot journalist willen volgen, om mijn ultieme droom te kunnen najagen: Journalist voor de National Geographic zijn. Ook een carrière als onderzoeker sluit ik niet uit, misschien een combinatie dan maar? In ieder geval wil ik voorlopig gewoon lekker studeren en veel lol maken met mijn vrienden. Wie weet wat er nog op mijn pad komt.