Nieuws

Pien Walraven

“Trainee bij Wageningen University & Research? Studeer je daar dan?” Een vraag die ik maar al te vaak heb gekregen van mensen uit mijn omgeving tijdens mijn traineeship bij de Wageningen University & Research. Het antwoord: Nee, ik ben geen student in Wageningen, maar ik werk daar als trainee! Wat de studenten en ik wel gemeenschappelijk hebben, is dat ik ook héél véél leer.

Niet uit boeken of wetenschappelijke artikelen, niet van hoorcolleges of groepsopdrachten, maar in de praktijk van de ondersteunende organisatie van een universiteit en onderzoekscentrum. Ik vind het heel erg leuk om het universiteitswereldje eens van de 'andere kant' te zien, in plaats van vanuit het perspectief van een student. Er ging een wereld voor me open over wat er allemaal in zo’n organisatie gebeurt en het voelt ook goed om bij te mogen dragen aan een organisatie die de wereld graag een stukje beter wil maken.

Projecten tijdens traineeship

Mijn projecten tijdens mijn traineeship liepen erg uiteen en vaak kon ik zelf kiezen of zelfs initiëren. Van het meedenken over doelgroepen en gewenste functionaliteiten van een nieuwe Campus App, het interviewen van studenten over hun ervaringen met de IT-faciliteiten en de mogelijke verbeterpunten daarin tot het ontwikkelen van een E-learning voor nieuwe medewerkers.

Ook het oprichten van het organisatiebrede Young Professionals netwerk YoungWUR en het organiseren van een bijbehorend kick-off event was onderdeel van mijn traineeship. Dit in combinatie met een flink aantal opleidingen en cursussen (waar je zelf ook veel inspraak in hebt!) heeft mij een boeiend en leerzaam traineeship opgeleverd. Ik heb het gevoel dat ik niet alleen in kennis en werkervaring vooruit ben gegaan, maar ook echt in persoonlijke ontwikkeling.