Alumniverhaal

Ronald van der Giessen

Studeren in Wageningen leverde me een ruim venster op de wereld, waarbij de vrijheid om ook in het buitenland te studeren mij geweldig gevormd heeft; niet alleen in professionele zin maar ook in sociale zin. Bosbouw werd voor mij een studie in lange termijn bedrijfskunde; nog steeds een belangrijk fundament onder mijn huidige ontwikkeling.
Ronald van der Giessen, Kwartiermaker bij NOC*NSF, toezichthouder en commissaris

Ronald van der Giessen begon zijn carrière al in 1983 tijdens zijn studie bosbouw toen hij directieassistent werd bij het Wereld Natuur Fonds. Hij rondde zijn studie af in 1985 in Londen, als Research Associate bij het International Institute for Environment and Development. Daarna werd hij wederom staflid bij het Wereld Natuur Fonds waar hij vooral de communicatie en donateurswerving deed. In 1990 volgde een vergelijkbare periode bij Natuurmonumenten waar hij de explosieve ledengroei begeleidde. Na twee jaar als regiodirecteur bij Natuurmonumenten werd hij in 1997 partner bij Novamedia en directielid van de Nationale Postcode Loterij, waarbij hij o.a. de verwerving van de Vriendenloterij en de BankGiroLoterij leidde. Van 2003 tot 2017 was hij directeur van het Oranje Fonds; het nationale fonds voor sociale cohesie dat onder bescherming van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima jaarlijks zo’n 10.000 sociale initiatieven in het Koninkrijk der Nederlanden ondersteunt. Nu is hij kwartiermaker bij NOC*NSF voor een nieuw Nationaal Fonds voor de Sport. Daarnaast is hij actief als toezichthouder; o.a. bij BOEi BV, Landgoed De Reehorst/Antropia en de Stichting Grondbeheer BD-Landbouw.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht