Studentenverhaal

Student Florian Raven – BSc Voeding en Gezondheid

“Ik ben Florian Raven en ik zit nu in mijn 2e jaar van de opleiding Voeding en gezondheid. Bij het kiezen van een opleiding zijn er altijd verschillende factoren waar je rekening mee houdt. Voor mij waren dat: de opleiding moest op universitair niveau zijn en de studie moest gaan over een onderwerp dat me leuk/interessant leek.”

Als voedingsstudent leer je al heel snel de waarheden en onwaarheden rondom voeding te onderscheiden.

Studiekeuze

“Ik heb uiteindelijk gekozen voor Voeding en Gezondheid: het  gaat over een onderwerp waar ik me goed in kan verplaatsen (voeding is toch iets waar je elke dag mee te maken hebt) en het past ook bij wie ik ben; ik was altijd wel bezig met gezond leven.”

Opleiding

“De opleiding bevalt heel goed. Ik had echter bij de studie niet zozeer aan voedingsstoffen in relatie tot gezondheid gedacht, dus ik had een iets andere verwachting van de opleiding.
Het leukste aan de opleiding vind ik dat je dingen leert over stoffen/producten waar je in je dagelijks leven direct mee te maken hebt. Een leuke bijkomstigheid is ook dat voeding een populair onderwerp is in de media en de maatschappij; als voedingsstudent leer je al heel snel de waarheden en onwaarheden rondom voeding te onderscheiden.”

“Je hebt bij elke studie ook dingen die je minder leuk vindt, voor mij zijn dat de vakken die wat ver van het onderwerp voeding afliggen, zoals sociale psychologie en data analyse. In de opleiding volg je ook een paar chemie vakken. Ik vond zelf scheikunde nooit heel moeilijk op de middelbare school, maar ook jaargenootjes vinden dat het niveau van scheikunde heel erg meevalt. Als je de vakken bijhoudt en goed oplet tijdens de colleges is het heel goed te doen.
De kern van voeding en gezondheid zou ik omschrijven als: je leert wat de relatie is tussen voedingsstoffen en je gezondheid; daarnaast word je heel breed opgeleid en krijg je ook goede basiskennis van statistiek en een aantal andere biologische vakken.”

Studentenleven

“Ik ben natuurlijk niet alleen maar bezig met studeren! Naast mijn studie probeer ik 3 keer in de week te sporten (fitness en tennis) en ben ik actief  bij mijn studentenvereniging. Met vriendinnetjes van de studie en/of van de vereniging heb ik regelmatig een borrel of gaan we naar een van de wekelijkse open feesten. Wageningen is een gezellige studentenstad. Door de kleinschaligheid voel je je heel snel thuis en leer je snel veel mensen kennen.”

Toekomstplannen

“Na de verplichte vakken in het 1e en 2e studiejaar heb je in het 3e studiejaar veel vrije keuzeruimte. Ik ga in mijn 3e jaar een half jaar in Amsterdam studeren, ik volg dan de minor  Sport, Bewegen en Gezondheid aan de Vrije Universiteit. Verder heb ik gekozen voor een aantal verbredende gezondheidsvakken aan Wageningen University zelf.”

“Voor studiekiezers heb ik nog een paar tips:
- Bezoek Open dagen en meeloopdagen van opleidingen die in je leuk lijken;
- Kies een studie waarvan het onderwerp je leuk lijkt; zeker weten of een studie ook echt leuk is doe je pas als je daadwerkelijk studeert, wees daarom ook niet bang om een verkeerde keuze te maken!
- Misschien wel het belangrijkst: kies voor de studie en niet voor de stad of plaats, je leert altijd heel snel nieuwe mensen kennen!”