Studentenverhaal

Student Isabel Slurink - BSc Voeding en Gezondheid

“Ik ben Isabel Slurink en ik zit nu in het 2e jaar van de opleiding Voeding en Gezondheid. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik fysiologie van de mens erg interessant vind, en dan vooral gericht op voeding. Ik was altijd al veel met voeding bezig, zo keek ik in de supermarkt altijd op de etiketten en zorgde ik dat ik genoeg groente at.”

Wat ik ontzettend leuk vind aan de studie is dat voeding zo’n actueel en divers onderwerp is.

Opleiding

“Tot nu toe is de opleiding precies zoals ik had verwacht. Er zit veel afwisseling in de vakken. Zo heb je veel biologische en scheikundige vakken, maar ook psychologische en sociale vakken. Wat ik ontzettend leuk vind aan de studie is dat voeding zo’n actueel en divers onderwerp is. Je hebt ook wat aan de kennis van je vak buiten je studie.
Minder leuk zijn de basis vakken die je moet volgen, zoals statistiek en chemie. Het is even doorbijten maar deze vakken zijn wel een nuttige basis voor vervolg vakken. De scheikunde uit voedingsvakken is prima te doen. De basis scheikunde vakken zijn wel erg ingewikkeld, maar uiteindelijk haalt iedereen deze.”

Studentenleven

“Voordat ik ging studeren woonde ik al in Wageningen. Het was wel gek om dan ook hier te gaan studeren. Als inwoner van Wageningen merk je niet zo veel van al die studenten, het is echt een wereldje op zichzelf. Maar wel een heel leuk wereldje! Al is Wageningen niet zo groot, er worden veel activiteiten georganiseerd voor en door studenten. Elke week zijn er wel een paar feesten waar je heen kan, meestal georganiseerd door de studentenverenigingen. Ik ben lid van zo’n  studentenvereniging waar ik een jaarclub en een dispuut heb. Daarnaast zit ik in verschillende commissies bij de studievereniging van Voeding en Gezondheid, Di-Et-Tri. Ook maak ik tijd vrij om hard te lopen en om te fitnessen bij het sportcentrum de Bongerd.“

Toekomstplannen

“In mijn 3e jaar ga ik de minor Psychobiology and Eating behaviour volgen, een van de minors binnen Wageningen University. Verder ga ik naar Zweden, waar ik voedingstechnologische vakken ga volgen. Na de BSc Voeding en Gezondheid ga ik verder met de MSc Nutrition and Health, specialisatie Epidemiology and Public health. Ik ben ook van plan om tussendoor een bestuursjaar te doen.
Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik in de toekomst wil doen.  Ik zou wel graag een PHD project doen aan de universiteit, maar ik zie wel waar ik terecht kom!”

Tenslotte een paar tips voor studiekiezers:
“Kies vooral voor de studie en niet voor de stad. Kijk goed naar de vakken die je krijgt, maar laat je niet afschikken door de scheikunde en wiskundevakken. Dit zijn basisvakken die in elke studie zitten. Bezoek naast een open dag ook een groeps meeloopdag of een 1-op-1  meeloopdag, die geven je het beste beeld van de studie. Veel succes met je keuze en misschien tot volgend jaar!”