Studentenverhaal

Student Romy Jacobs - BSc Voeding en Gezondheid

“Ik ben Romy Jacobs en ik ben nu eerstejaars voeding en gezondheid. Op de middelbare school was biologie mijn lievelingsvak. Ik wist dan ook al vrij vroeg op de middelbare school dat ik een studie wilde gaan doen waarin biologie een grote rol speelt.”

Studiekeuze

“Ik ben op allerlei verschillende universiteiten gaan kijken. Al snel kwam ik er achter dat een biologie opleiding toch niets voor mij was, omdat mijn interesse niet ligt bij ecologie maar meer bij de mens. Ook voeding had al langer mijn interesse, mijn profielwerkstuk heb ik dan ook over dit onderwerp gedaan.

Mijn ouders hebben beiden in Wageningen gestudeerd, dus zij spoorden mij aan om hier eens een kijkje te gaan nemen. Ik ben toen naar de opleidingspresentaties van biologie, levensmiddelentechnologie en voeding en gezondheid geweest. Bij de opleidingspresentatie van voeding en gezondheid was ik meteen verkocht!”

Opleiding

“Voeding en Gezondheid is een brede opleiding, waarbij je nadenkt op populatie-, individu- en celniveau. Zo blijft het afwisselend. De biologische onderwerpen, vooral menselijk lichaam en gedrag, vind ik erg interessant. Ik heb tot nu toe een aantal algemene vakken gevolgd, zoals statistiek en scheikunde, die goed aansluiten op wat je op de middelbare school al hebt geleerd. Maar gelukkig heb ik ook al studiegerelateerde voedingsvakken gehad, zoals ‘metabole aspecten van de voeding’; hierbij leer je onder andere over vitamines en spijsvertering.

Over de Engelse boeken maakte ik me zorgen, omdat Engels niet mijn sterkste vak was op de middelbare school, maar de zorgen waren voor niets. Je rolt er zo in en al snel weet je niet beter. De colleges zijn in het eerste jaar sowieso allemaal in het Nederlands, dus met vragen kan je altijd nog op een hoogleraar afstappen.”

Studentenleven

“Het studentenleven in Wageningen bevalt me heel erg goed. Het feit dat ik op mijn zeventiende op kamers moest, was wel even spannend. Maar juist omdat bijna iedereen hier het eerste jaar op kamers gaat, maak je snel vrienden en is het al gelijk heel erg gezellig. Elke maandag eet ik samen met vriendinnen van de studie en de rest van de week met mensen van mijn afdeling. Verder ben ik regelmatig te vinden op de roeivereniging en ben ik aan het genieten van mijn leven hier in Wageningen.”

Toekomstplannen

“Een toekomstbeeld heb ik nog niet precies, maar op dit moment zie ik mijzelf nog niet het onderzoek in gaan. Werken voor een klein bedrijf of als adviseur of voorlichter spreekt mij meer aan. De komende jaren ga ik mij oriënteren op de verschillende aspecten van de voeding en misschien beland ik later alsnog in het onderzoek. Ik sta in ieder geval wel voor alles open!”