Nieuws

'Studeren in het buitenland is een geweldige ervaring!'

Chantal deed de bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies. Zij is in haar derde jaar een half jaar in het buitenland gaan studeren. Hieronder vertelt zij over haar ervaringen.

In de eerste twee jaar van de bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies heb ik veel geleerd over de verschillende aspecten van internationale ontwikkelingen. In het derde jaar kreeg ik de mogelijkheid om een half jaar in het buitenland te studeren. Ik koos er voor om naar Portugal te gaan en kon de vakken voor dit half jaar zelf invullen. Mijn interesse ging uit naar vakken met betrekking tot het bedrijfsleven, omdat bedrijven naar mijn idee een zeer belangrijke rol in ontwikkelingsvraagstukken hebben.

In Portugal heb ik kennis opgedaan uit vakgebieden als marketing, operations management en entrepreneurship. Daar werd voor mij duidelijk dat het bedrijfsleven een heel andere kijk op de wereld heeft dan mijn studiegenoten en ik. Het was voor mij best moeilijk om te horen dat geld vaak prioriteit nummer 1 heeft.

Naast de kennis die ik tijdens mijn minor heb opgedaan, was het ook op andere vlakken een geweldige ervaring. Ik woonde 6 maanden in √Čvora, een vriendelijke en mooie stad. Naast het studeren heb ik veel sociale activiteiten gedaan, ik heb veel van Portugal gezien en kennis gemaakt met de Portugese cultuur. Bovendien heb ik er veel internationale vrienden aan over gehouden. Een minor in het buitenland geeft je nieuwe kennis, maar het is ook een geweldige ervaring. Je wordt er zelfstandig door, je ontdekt nieuwe dingen en je leeft even in een totaal andere cultuur. Ik zou het daarom aan iedereen aanraden. Het was voor mij een tijd om nooit meer te vergeten!