Alumniverhaal

Theo van den Abeele

De Wageningse kennisgebieden kunnen voor Nederland een onderscheidend verschil maken t.o.v. het buitenland. Het is voor ‘Nederland bv’ van belang dat dit te gelde wordt gemaakt, behouden en waar mogelijk uitgebreid. Vanuit mijn basis in Wageningen en met mijn ruime ervaring in het bedrijfsleven, wil ik graag een bijdrage leveren aan het doel om Wageningen, en daarmee Nederland, een plaats te laten behouden in de vaart der volkeren.
Theo van den Abeele, Global Process Development Director Cargill

Theo van den Abeele (1960) is geboren in Zeeuws-Vlaanderen, studeerde van 1978 tot 1985 aan Wageningen University & Research en specialiseerde zich in proces technology en animal nutrition & product technology. Na een kort verblijf als assistent consultant in Manado, Indonesië trad hij in 1985 in dienst van Cargill bv. Hij bekleedde verschillende functies, o.a. als technical director voor de vestigingen in Turkije, Rusland en Bergen op Zoom, directeur R&D Europe, Commercial Director European Engineering, Automation and Best practice en Technical Director European Industrial Starch.

Theo is sinds 2005 Global Process Development Director. De 40 medewerkers in zijn afdeling dragen zorg voor de technologische aspecten van alle productieprocessen in de 20 fabrieken van Cargill’s vier business units die actief zijn in de carbohydrate business. Hij is daarmee ook verantwoordelijk voor optimalisatie van bestaande productieprocessen en voor het centraal ontwikkelen van innovatieve processen en rationalisatie van aanverwante zaken zoals energieverbruik en -terugwinning, inkoop en onderhoud.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht