Alumniverhaal

Thomas de Man

Ik kijk nog altijd heel tevreden terug op mijn besluit (1965) levensmiddelen technologie te gaan studeren in Wageningen Mijn ambitie was een internationaal opererend bedrijf te vinden. Het werd Heineken waar reeds vele Wageningers bleken te werken en er nog vele zijn bijgekomen. In de laatste 10 jaar voor mijn pensionering in 2011 heb ik de gelegenheid gehad 'local sourcing' een Company objective te maken in Afrika en dus mijn Wageningen verleden te manifesteren.
Thomas de Man, gepensioneerd, voorheen Regional President Africa/ Middle East en member Executive Committee Heineken

Tom de Man trad na zijn afstuderen in 1971 in dienst bij Heineken. Na enige jaren bij Heineken Technical Services het 'Brouwersvak' geleerd hebbende, volgde detachering bij werkmaatschappijen in resp. Singapore, Nigeria, Zuid Korea en Italië in diverse productie functies.

In 1986 keerde hij terug naar Nederland in de functie Regional Technical Manager Asia Pacific/ Middle East. Van 1992 tot 2002 vervulde hij de functie van Directeur Corporate Production Policy & Control.

In 2003 werd hij benoemd tot Managing Director Sub Saharan Africa en in 2005 tot Regional President Africa/ Middle East en lid van Heineken’s Executive Committee.

Nevenfunctie:
Lid Raad van Toezicht Eucord: NGO gericht op lokale agro sourcing in Afrika

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht