Alumniverhaal

"Tijdens mijn promotieonderzoek had ik veel vrijheid en mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen."

Carmen heeft na haar master promotieonderzoek gedaan aan de Raboud Universiteit Nijmegen op het gebied van alcoholpreventie.

Ik heb in Wageningen een hele leuke en leerzame studietijd gehad!

In november 2009 heb ik de Master Health and Society afgerond. Het opdoen van kennis en het ontwikkelen van vaardigheden over gezondheidsbevordering vond ik heel leuk en interessant aan deze Master. De toegankelijkheid van de docenten in combinatie met het samenwerken met gemotiveerde medestudenten hebben ervoor gezorgd dat ik een hele fijne studietijd heb gehad.

Na het afronden van de Master heb ik een promotieonderzoek gedaan aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van alcoholpreventie. Zo heb ik de effectiviteit van een korte online alcoholinterventie (‘Wat Drink Jij’: www.watdrinkjij.nl) bij zwaar drinkende jongeren in de leeftijdscategorie van 15-24 jaar geëvalueerd. Het doel van de ‘Wat Drink Jij’ interventie is om het alcoholgebruik bij zwaar drinkende jongeren te reduceren. Tijdens het promotieonderzoek heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het ontwikkelen van de ‘Wat Drink Jij’ interventie, het verzamelen en analyseren van de onderzoeksgegevens, het schrijven van wetenschappelijke artikelen en het geven van onderwijs. De grote vrijheid in het vormgeven van je onderzoek, de vele mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen door het volgen van cursussen, workshops en seminars in binnen- en buitenland en het houden van presentaties op (inter)nationale congressen vond ik de leukste aspecten van de Aio baan.

Momenteel werk ik als postdoc aan een vierjarig onderzoek dat zich richt op de rol van het drinkgedrag van ouders op de ontwikkeling van kennis over alcohol bij kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar.