Alumniverhaal

Tjapko Poppens

Na mijn middelbare school zocht ik een studie waar ik affiniteit met de agrarische sector kon combineren met interesse voor economie en bedrijfskunde. Dit heeft mij in 1990 als student naar Wageningen University & Research gebracht. Wat mij aansprak was de plezierige en nuchtere sfeer zowel op de universiteit als in het studentenleven. In die tijd had de universiteit met name in de agrarische- en levensmiddelensector een sterk imago, ook in het buitenland. Inmiddels is het aandachtsgebied verbreed met leefomgeving, gezondheid en leefstijl. De afgelopen jaren heeft Wageningen University & Research een flinke opmars gemaakt in relevantie voor wetenschap, onderzoek en onderwijs, maar ook in studentenaantallen en uitstraling. Belangrijk daarbij is een krachtig netwerk met bedrijfsleven, overheid en andere maatschappelijke partners. Hieraan wil ik als alumnus graag mijn bijdrage leveren.
Tjapko Poppens, Burgemeester van de gemeente Amstelveen en vice-voorzitter Wageningen Ambassadors

Tjapko Poppens (1970) is in 1996 afgestudeerd in de agrarische economie en trad meteen daarna in dienst bij de KLM. Eerst bij de divisie vliegtuigonderhoud in verschillende managementfuncties en daarna als directiesecretaris op het hoofdkantoor. In 2005 maakte hij de overstap naar de gemeente Enschede waar hij de functies clustermanager Bouwen & Milieu en directeur Concernstaf/concerncontroller heeft vervuld. Daarnaast was hij vanaf 2005 bijna acht jaar actief als raadslid en later fractievoorzitter voor de VVD in de gemeenteraad van Deventer.

Van eind 2012 tot medio mei 2019 was hij burgemeester van de gemeente Wijk bij Duurstede. Op 28 mei 2019 is hij benoemd als burgemeester van de gemeente Amstelveen. Ook vervult hij een aantal nevenfuncties:
● Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland - vicevoorzitter
● Amstelland-Meerlandenoverleg - voorzitter
● Overlegplatform Bouwregelgeving - voorzitter

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht