Alumniverhaal

Ton Loman

In Wageningen is de basis gelegd voor een groot deel van mijn persoonlijke ontwikkeling in mijn loopbaan. Niet alleen door de uitdagende colleges, de boeiende gesprekken met hoogleraren
en medestudenten, maar ook de activiteiten die ik naast mijn studie in Wageningen kon ontplooien.

Ik zie Wageningen nog steeds als het beste kennis en opleidingscentrum voor de Agro-sectoren. Door mijn lidmaatschap van Wageningen Ambassadors wil ik mijn bijdrage leveren dit zo te houden.
Ton Loman, CEO Koninklijke Agrifirm Group B.V.

Ton Loman (1955) voltooide in 1981 zijn opleiding bedrijfskunde en landbouwtechniek aan Wageningen University. In 1984/85 volgde hij de Hoger Managementopleiding bij Nijenrode. In 2000/2001 volgde hij tevens de Comeniusleergang aan de RUG in Groningen. Hij startte zijn carrière als adviseur bij het adviesbureau Agriment Deventer. Vanaf 1985 is hij werkzaam in de coöperatieve bedrijfswereld. Hij begon bij mengvoerfabrikant CAF in Leeuwarden als MT-lid automatisering, administratie en personeelszaken. In 1990 werd hij financieel directeur bij de Aan- en verkoop Coöperatie in Meppel. In 1997 werd hij hoofddirecteur van ACM. Na de fusie van ACM met Coöperatie Cavo Latuco in 2001 werd hij lid van de hoofddirectie van Agrifirm. Toen Agrifirm in 2010 fuseerde met Coöperatie Cehave Landbouwbelang werd Loman COO in de hoofddirectie. Vanaf januari 2012 is hij CEO van Agrifirm.

wageningen ambassadors

Overzicht Wageningen Ambassadors