Alumniverhaal

Toon van Hooijdonk

Het uitbouwen van het imago van Wageningen als Food Valley in Europa is van enorme betekenis voor de agrofoodsector in Nederland. Hier wil ik mij ook voor inzetten. Mijn privé- en zakelijk leven is altijd nauw verbonden geweest met Wageningen University & Research en met plezier wil ik dit als Ambassador accentueren.
Toon van Hooijdonk, Buitengewoon hoogleraar Zuivelkunde Wageningen University & Research, wetenschappelijk adviseur Nederlandse Zuivelorganisatie.

In 1976 studeerde Toon van Hooijdonk (1948) af in de Levensmiddelentechnologie aan Wageningen University waar hij vervolgens promoveerde in de ‘Zuiveltechnologie’. Na R&D functies bij het NIZO en Unilever (Colworth Research Center U.K.), startte hij in 1986 als R&D-manager bij Campina. In 2001 werd Toon benoemd tot Corporate R&D/QA manager van Campina en in 2009 als Corporate Director R&D van FrieslandCampina, waar hij verantwoordelijk was voor de integratie van de R&D centers na de fusie, uitmondend in de bouw van een nieuw innovatiecentrum op de Wageningen Campus. Op 1 januari 2012 is Toon voor een tweede periode van vijf jaar benoemd tot buitengewoon hoogleraar Zuivelkunde aan Wageningen University & Research. Vanaf 1 januari 2013 is hij bij FrieslandCampina met pensioen gegaan.

Wageningen Ambassadors

Overzicht Wageningen Ambassadors