Studentenverhaal

''Uiteindelijk heb ik voor deze opleiding gekozen vanwege de unieke combinatie van economie, beleid en milieu en de focus op duurzaamheid.''

Tijdens mijn eindexamenjaar ontdekte ik het onderwerp ‘klimaatverandering’ door een onderzoeksopdracht. Ik kwam bij de Wageningen Universiteit terecht voor een interview met een inspirerende professor. Deze wekte mijn interesse voor de economische en beleidsaspecten van het klimaat probleem.

Deze combinatie is nergens anders in Nederland te vinden en daarom ben ik in Wageningen gaan studeren.

Ik kwam erachter dat deze terugkomen in de opleiding Economie en Beleid. Uiteindelijk heb ik voor deze opleiding gekozen vanwege de unieke combinatie van economie, beleid en milieu en de focus op duurzaamheid. Deze combinatie is nergens anders in Nederland te vinden en daarom ben ik in Wageningen gaan studeren.

Daarnaast is Economie en Beleid is een kleinschalige opleiding wat mij meer trok dan de grotere studies op andere universiteiten. Ook is er veel vrijheid wat betreft het kiezen van vakken die je zelf interessant vindt, of je deze nu in Wageningen of in het buitenland wilt volgen. Deze vrije keuze heb ik zelf ingevuld met meerdere vakken op het gebied van milieubeleid, sustainable transitions en sustainable technology development. Nu ik mijn bachelor binnen heb kan ik zeggen dat ik geen spijt heb van mij keuze voor de opleiding Economie en Beleid.