Studentenverhaal

'Van wat er precies in je eten zit, tot het wereldwijde voedsel probleem'

Sytske van Daal is communicatiewetenschappen studente en vertelt hieronder hoe zij haar minorkeuze gemaakt heeft. Ook vertelt ze meer over de minors die ze uiteindelijk gekozen heeft.

Welke student doet het niet? ‘Even naar de Appie’ om vervolgens met je studentenbudget de goedkoopste maaltijd te scoren. Maar wat zit er in? En wat voor voedingsstoffen heeft een mens nodig om te functioneren? Waarom is het voor ons hier in Nederland zo makkelijk om nog even boodschapjes te doen terwijl voor zo veel mensen op de wereld ‘even naar de Appie gaan’ helemaal geen optie is? Welke problematiek speelt hierbij een rol? Om deze vragen te beantwoorden heb ik uiteindelijk zelf mijn minor, Food Safety & Risks, samengesteld om vervolgens mijn vrije keuze ruimte op te vullen met een tweede minor, Freedom From Hunger. Deze twee minors hebben er voor gezorgd dat ik heb kunnen kijken naar wat er in voeding zit en in hoeverre dit essentieel is voor ons dagelijkse functioneren door bijvoorbeeld vakken als ‘Food Components and Health’ te volgen. Daarnaast heb ik ook de wereldwijde problematiek rondom voedsel tekorten bestudeerd door het volgen van vakken zoals ‘Global Food Security’. Door het volgen van deze vakken is het duidelijk geworden dat communicatie vaak aanleiding maar ook de oplossing kan zijn voor een probleem.