Studentenverhaal

''Wageningen heeft echt een knusse sfeer, beetje ons kent ons, maar niet te gek.''

Ik vond het niet makkelijk om de perfecte studie voor mij te vinden. In mijn VWO 6 had ik al een flink aantal uren op internet zitten zoeken naar leuke studies. Daarom ben ik ook open dagen en meeloopdagen in Wageningen gaan volgen. Tijdens mijn open dag veranderde mijn beeld van Wageningen: in eerste instantie verwachtte ik niets van dit ‘stadje’, maar toen ik er eenmaal was geweest, merkte ik dat het juist een bruisende studentenstad is! Door de vele studenten heeft Wageningen echt een knusse sfeer, beetje ons kent ons, maar niet te gek.

Een breed georiënteerde opleiding waarin je zelf je eigen weg kan kiezen. Om zo een uniek pakket samen te stellen!

Na de open dag wou ik ook een dag met de studie Economie en Beleid meelopen, daarom schreef ik me in voor een meeloopdag dag, dat ging heel makkelijk. Tijdens deze meeloopdag viel me op dat de klassen relatief klein zijn, het is dus heel makkelijk om je nieuwe medestudenten te leren kennen.

Ik heb speciaal voor deze opleiding gekozen omdat ik geïnteresseerd ben in een economische studie, maar bovenal in de Wageningse Life Sciences die daarbij om de hoek komt kijken. Dat je ook een deel van de Life Sciences meekrijgt tijdens je economielessen is echt een voordeel van de sociale studies in Wageningen. Onderwerpen zoals energie, voeding en ontwikkelingseconomie zijn gebieden waar je je in je bachelor al in kan gaan verdiepen.

Dit maakt het ook makkelijker als je nog niet precies weet welke kant je later op wilt gaan, maar in ieder geval wel economie en Life Sciences wil combineren. Plus Economie en Beleid brengt ook het aspect beleid met zich mee. Dit is een voordeel boven andere economische studies, omdat je dezelfde economische basis krijgt, maar je breder kan oriënteren in de beleidsmatige aspecten die in de economie een rol spelen.

Al deze mogelijkheden maakt het voor mij dé studie die ik wilde doen. Een breed georiënteerde opleiding waarin je zelf je eigen weg kan kiezen. Om zo een uniek pakket samen te stellen!