Alumniverhaal

Willem Schoonen

Ik werd uitgenodigd om eens te komen kijken en trof een boeiende groep mensen, én de wens de groep uit te breiden tot buiten de traditionele Wageningse sectoren. Als ik van nut kan zijn voor de universiteit waar ik mocht studeren, zet ik me graag in. Omdat ik in een wat on-Wageningse hoek ben beland (de journalistiek), weet ik niet of en hoe lang dat het geval zal zijn, maar bij het denken over strategie, imago en rol in het publieke debat, komt mijn media-ervaring wellicht van pas.
Willem Schoonen, redacteur wetenschap Trouw

Willem Schoonen (1958) heeft na zijn studie milieuhygiëne in Wageningen twee jaar vrijwilligerswerk gedaan als redacteur van de Waarheid. In 1985 startte hij bij Trouw in de functie van redacteur Wetenschap, waarna hij in 1992 voor de krant gestationeerd werd in Brussel als correspondent. Vervolgens werd hij in 1998 benoemd tot chef Verdieping en in 2004 tot chef Economie. Van 2007 tot 2014 was Willem hoofdredacteur van Trouw.

Naast zijn carrière bij Trouw is Willem actief geweest als docent cursus wetenschapsjournalistiek in Utrecht (1989 – 1990), correspondent Brussel voor Research Fortnight in de UK (1996 – 1998) en mede-oprichter en subeditor van Research Europe (1997 – 1998). Hij is mede-oprichter van Onderzoek Nederland (nu Research Nl).

Nevenfuncties: voorzitter VU-Vereniging en docent aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie.

Willem is gehuwd met Janneke Kleinnijenhuis, woont in Hoorn en heeft twee dochters. Zijn hobby’s zijn sporten (hardlopen, golf, fietsen), puzzelen en allerlei spelletjes.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht