Alumniverhaal

Alumna Canan Ziylan

Canan Ziylan koos voor de specialisatie Public Health & Nutrition aan Wageningen University & Research en studeerde in 2011 af.

Het mooie aan onderzoek vind ik dat je echt wat kunt betekenen voor mensen… onderzoek heeft gevolgen voor de gezondheid en het welzijn van een hele grote groep mensen

Canan had na haar afstuderen direct een baan bij Wageningen UR Food & Biobased Research (FBR), waar ze gepromoveerd is op het onderzoek naar de ontwikkeling van eiwitrijke maaltijdconcepten voor thuiswonende ouderen. Voor dat onderzoek had Canan veel contact met verschillende belanghebbenden; artsen, diëtisten en natuurlijk ouderen. De ouderen zijn vaak enthousiast als ze mee mogen werken aan onderzoek van de WUR. Veel van hen zijn wat eenzaam en komen niet veel meer buiten. Door participatie in dit onderzoek maken ze ineens weer nieuwe contacten.

Canan geeft nu advies op het gebied van voeding en gezondheid en ook werkt ze als docent-onderzoeker bij de opleiding Verpleegkunde bij Hogeschool Rotterdam.

Terug naar het alumnioverzicht