Alumniverhaal

Alumna Fennie van Straalen

Fennie specialiseerde zich in landschapsarchitectuur tijdens haar studie Garden and Landscape Architecture aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Gedurende haar studie, raakte ze meer en meer geïnteresseerd in de diepte, inhoud en achtergrond van ontwerpprocessen. Zodoende koos ze ervoor om een master te behalen in Spatial Planning aan Wageningen University. Na haar afstuderen, zette haar academische carrière voort door middel van een PhD, genaamd “Private Property in Public Processes.”

Ik heb ontzettend veel geleerd van het coachen van groepen en het begeleiden van studenten met hun bachelor en master scripties.

Gedurende haar PhD, gaf Fennie ook les. “Ik heb ontzettend veel geleerd van het coachen van groepen en het begeleiden van studenten met hun bachelor en master scripties. Ook zorgden het geven van colleges aan Wageningen University en presentaties tijdens conferenties voor een grote persoonlijke groei.”

Tegenwoordig is Fennie Junior Assistant Professor aan Universiteit Utrecht. Ze geeft vakken als “Planning for Sustainable Cities” in de master en “Planning Methods” in de bachelor. Ook begeleidt ze nog altijd studenten met hun scripties. “Bachelor en Master studenten zijn erg verschillend, maar het is ontzettend leuk om met beiden te werken. Op dit moment werkt een van mijn bachelorstudenten aan een wetenschappelijke publicatie van zijn scriptie, wat ontzettend gaaf is.”

Het is hard werken voor Fennie, zeker aangezien ze zelf ook nog moeder is. Maar het is het allemaal waard. “Ik houd zo van de vrijheid die je hebt als wetenschapper. Je kunt je dagen zelf indelen zoals je het liefst wil.”

Terug naar Na je studie