Alumniverhaal

Alumna Jonna Koper

Jonna Koper heeft absoluut geen spijt dat ze de studie Dierwetenschappen is gaan doen, ook al wilde ze eigenlijk dierenarts worden. “Dierwetenschappen is een ontzettend brede studie waar je veel kanten mee op kan: uitermate geschikt voor echte dierenliefhebbers!”

Ik ben heel blij dat deze studie me gebracht heeft waar ik nu ben.

De bachelor
Wat Jonna vooral erg aanspreekt aan de bachelor is het brede scala aan vakken. “Omdat ik geen achtergrond heb in de dierhouderij vond ik de toegepaste vakken daarin vrij lastig. Maar de bachelor is zo ingedeeld dat je je eigen richting kan bepalen. Zo heb ik de minor Food, Intestinal homeostatis and Disease gevolgd waarmee ik meer de kant van voeding en gezondheid opging. Nog steeds vind ik dieren heel leuk en heb ik interesse in hun welzijn, maar het gezondheidsaspect vind ik het meest interessant.”

Studentenleven
Ook naast haar studie was Jonna bezig met activiteiten voor de WUR: “Ik ben actief geweest bij verschillende commissies van studievereniging De Veetelers en dat vond ik erg leuk en leerzaam. Ik vind het leuk om dingen te organiseren en samen te werken.”

Baan
Na de bachelor rondde Jonna ook de researchmaster af. “Uiteindelijk heb ik twee scriptieonderzoeken gedaan: ik heb de immuuneffecten van chitine (een stofje dat je kan vinden in insecten) onderzocht en het welzijn van vleeskippen tijdens het transport van boerderij naar slachthuis. Na deze scripties wist ik zeker dat ik verder wilde in het onderzoek naar het immuunsysteem om zo te ontdekken hoe mensen en dieren gezonder kunnen worden en blijven.”

Toekomst
Momenteel is ze bezig met een PhD aan de Wageningen University. Het project laveert tussen twee leerstoelgroepen: Host-Microbe Interactomics (Zodiac) en Food Quality and Design (Axis). “Ik doe onderzoek naar de effecten van voeding op de darmgezondheid en ben voornamelijk bezig met (in vitro) verterings- en celexperimenten. Ik ben heel blij dat deze studie me gebracht heeft waar ik nu ben.”

Terug naar het alumnioverzicht