Studentenverhaal

De opleiding wakkert mijn betrokkenheid bij thema’s aan en geeft me de vrijheid om mijn eigen interesses te achtervolgen

Student International Development Studies
Vooropleiding: Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Radboud Universiteit

Een jaar vakken volgen gaf me de ruimte om goed na te denken over een scriptieonderwerp dat het beste bij mij past
Nick, student International Development Studies

Vooropleiding

De combinatie van Antropologie en Ontwikkelingsstudies was voor mij de doorslaggevende reden dat ik in Nijmegen mijn Bachelor volgde. De studie trekt wellicht veel ‘naïeve’ jonge idealisten, maar gaandeweg wordt het iedereen wel duidelijk hoe complex en moeilijk oplosbaar de problematiek van ontwikkelingsstudies kan zijn.

Keuze voor International Development Studies

Gedurende mijn bachelor opleiding groeide mijn interesse in het veld van ontwikkelingsstudies, met name in de thema’s van sociale ongelijkheid, conflict en sociale bewegingen. De master International Development Studies in Wageningen biedt veel mogelijkheden voor verdieping in de thema’s die je zelf interessant vindt. Het sprak me erg aan dat de master twee jaar duurt en dat er veel specialisatiemogelijkheden zijn. De in het programma ingeplande stage biedt een kijkje in de praktijk, en het leek mij prettig dat de thesis pas plaatsvindt na een jaar vakken volgen, zodat ik ruim de tijd had om goed na te denken over een scriptieonderwerp dat het beste bij mij past.

Ervaringen met de master International Development Studies

De docenten zijn betrokken en de begeleiding is uitstekend. De opleiding wakkert mijn betrokkenheid bij thema’s aan en geeft me de vrijheid om mijn eigen interesses te achtervolgen. Na een stage bij een lokale NGO, die mij inkijk gaf in de gemarginaliseerde Romawijken in Bulgarije, verblijf ik nu voor mijn scriptieonderzoek in Honduras, wederom bij een lokale NGO. Het voelt echt als mijn eigen project en ik heb het gevoel dat het eerste jaar van mijn master me goed heeft voorbereid om een degelijk en relevant onderzoek neer te zetten.


Meer over Interntional Development Studies