Studentenverhaal

Doordat ik al redelijk wat kennis binnen de epidemiologie en voeding had kon ik makkelijk aansluiten bij de mastervakken

Student Nutrition & Health, specialisatie Epidemiology and Public health
Vooropleiding: University College Venlo (Maastricht University)

Ik merkte wel dat in bepaalde opzichten mijn keuzevrijheid wat beperkter was dan aan het UCV. Maar dit is uiteindelijk ook nodig, omdat je je toch wil focussen op een vakgebied
Janine Faessen, student Nutrition & Health

Vooropleiding

Voordat ik aan mijn master aan de WUR begon, heb ik de Bachelor Liberal Arts & Science gedaan aan het University College Venlo. Deze UC heeft een focus op health, nutrition & logistics. Tijdens mijn bachelor ben ik mij steeds meer gaan focussen op epidemiologie en public health binnen de voeding. Naarmate het einde van mijn bachelor in zicht kwam ging ik me oriƫnteren in Wageningen om door te studeren binnen mijn interesses. Hier kwam ik de master Nutrition & Health tegen, waarbinnen ik mij nog meer kon focussen op epidemiologie en public health. Het voelde als een hele logische keuze en het leek een perfecte fit op wat ik tijdens mij bachelor had gedaan.

Ervaringen

In mijn beleving was de overgang naar de WUR soepel. Doordat ik al redelijk wat kennis binnen de epidemiologie en voeding had kon ik makkelijk aansluiten bij de mastervakken. Ook kon ik in bepaalde periodes andere vakken kiezen omdat ik hetzelfde soort vakken al had gehad. Verder merkte ik wel dat in bepaalde opzichten mijn keuzevrijheid wat beperkter was dan aan het UCV. Maar dit is uiteindelijk ook nodig, omdat je je toch wilt focussen op een vakgebied. Aan de manier van werken en het werktempo aan de WUR hoefde ik me weinig aan te passen. De WUR voelt iets minder kleinschalig dan hoe het aan het UCV was maar daarentegen vind ik de sfeer heel prettig om binnen te studeren.

Toekomst

Momenteel ben ik bezig met mijn thesis waarbinnen ik de associatie tussen eiwitinname en vruchtbaarheid in vrouwen ga onderzoeken. Daarna wil ik een stage gaan doen binnen een public health project in Nederland of in het buitenland. Na de master wil ik of doorgaan binnen het onderzoek of binnen een gezondheidsorganisatie zoals bijvoorbeeld de GGD gaan werken.