Testimonial

FrieslandCampina: tienjaarsvoorspelling melkaanvoer

Voor zuivelonderneming FrieslandCampina heeft Wageningen Economic Research meegewerkt aan een tienjaarsvoorspelling van de melkaanvoer van de leden, melkveehouders van de gelijknamige coöperatie. Ook wilde het bedrijf weten hoe de wereldmarkt voor zuivelproducten er over tien jaar uitziet.

Wageningen Economic Research beschikt over de wetenschappelijke kennis die nodig is om de modellen die wereldwijd worden gebruikt te beoordelen.
Ruud Krimpenfort, director dairy market intelligence bij FrieslandCampina
“Zo’n vooruitblik is handig om een kijkrichting te hebben”, verklaart Ruud Krimpenfort, director dairy market intelligence bij FrieslandCampina. “Wageningen Economic Research beschikt over de wetenschappelijke kennis die nodig is om de modellen die wereldwijd worden gebruikt te beoordelen. De onderzoekers kunnen hun kennis en inzichten bovendien goed en snel overbrengen. Wageningen Economic Research heeft contacten met onderzoeksinstellingen in Europa en wereldwijd. Het kennisinstituut staat onafhankelijk tegenover de verschillende marktontwikkelingen. We hechten aan die onafhankelijkheid.”