Alumniverhaal

Gerda Feunekes

De Wageningse benadering, multidisciplinair en internationaal, heeft me gevormd. Ik ben als Wageningen Ambassador trots op deze prominente alumni die actief bijdragen aan het Wageningen voor de wereld van morgen.
Gerda Feunekes, Directeur Agrotechnology and Food Sciences Group - WUR

Gerda is in 1989 afgestudeerd als voedingskundige aan Wageningen Universiteit. In 1996 promoveerde zij daar op een proefschrift getiteld “Food, fat, family and friends: studies on the impact of the social environment on dietary intake”. Ze publiceerde ruim veertig wetenschappelijke artikelen, onder andere over het meten van vet- en alcoholconsumptie, de sociale aspecten van eetgedrag, en consumentenpercepties in relatie tot zoutreductie. Feunekes werkte als Consumer Scientist bij Unilever en deed onderzoek naar vitaliteit. Sinds 2008, was ze als Global Nutrition & Health Director daar verantwoordelijk voor zoutverlaging.

Van 2014 tot en met 2022 leidde ze het Voedingscentrum. De focus lag op het motiveren van individuen om gezonde en duurzame keuzes te maken én het inrichten van de omgeving zodat de gewenste keus vanzelfsprekend en bereikbaar is voor iedereen. Gerda was voorzitter van de European Public Health Nutrition Alliance, de in 2014 opgerichte groep waarin de Europese voedingscentra verenigd zijn.

Vanaf januari 2023 is Gerda teruggekeerd naar haar roots in Wageningen. Ze is nu algemeen directeur van de Agrotechnology and Food Sciences group van de WUR.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht