Studentenverhaal

Ik heb voor de WUR gekozen, omdat ik graag de vrijheid wilde hebben om richtingen te kiezen die ik interessant vind

Sanne, student Biotechnology

de WUR heeft nu al mijn wereld vergroot in mijn vakgebied en op persoonlijk gebied
Sanne, student Biotechnology

Van HAVO naar HBO

Ik begon mijn studentenleven als 17-jarige uit Heemskerk. Het eerste jaar reisde ik elke dag 4 uur om meer te leren over de productie van voedsel. Na dit eerste jaar ging ik toch maar op kamers. Tijdens de studie Voedingsmiddelentechnologie heb ik het voedingsproductieproces vanaf verschillende kanten leren kennen. Deels  door theorie, maar vooral door de vele stages die ik gelopen heb. Na 4 jaar had ik veel praktijkervaring opgedaan, maar ik miste toch nog extra diepgang in het uitvoeren van onderzoek. Ik was nog maar 21 jaar oud en wilde ook graag een stap maken waardoor ik buiten de food sector kon stappen en mijn netwerk kon vergroten.

Van HBO naar Universiteit

Ik had geen premaster nodig, maar de eerste periodes waren vrij zwaar voor mij. De hoeveelheid leerstof is bijna verdriedubbelt, maar je hebt slechts 1 of 2 vakken per periode en soms een groepsproject. In tegenstelling tot de HAS, heeft de WUR een zelfstudieweek waardoor je jezelf helemaal op je tentamen kan storten. Alleen, of samen met anderen. Hier ben ik een groot voorstander van. Voor mij was de Engelse taal ook een kleine drempel, maar zodra je daar eenmaal aan gewend bent is dat niet zo erg. Tot slot is het studentenleven in Wageningen ook veel uitgebreider dan in ’s-Hertogenbosch en ik heb mij dan ook aangesloten bij de Wageningse Studenten Roeivereniging Argo.

Waarom WUR

Ik heb voor de WUR gekozen, omdat ik graag de vrijheid wilde hebben om richtingen te kiezen die ik interessant vind en dat ik daardoor mijzelf kan specialiseren. Natuurlijk is de WUR ook de beste universiteit op het gebied van Agro en Food. Ik wilde leren over de biotechnologie sector, maar heb ook zeker vakken gevolgd die aansloten op mijn bachelor. Buiten je bachelor vakken volgen vond ik wel pittig dus ik heb deze dan ook afgewisseld met food vakken. De sfeer op de WUR is heel erg “down to earth” en daarmee ook erg vergelijkbaar met die op de HAS, wat ik erg prettig vind. De professoren zijn erg betrokken en bereid om extra hulp te bieden als je daarom vraagt. Als HBO’er met een achterstand in bijvoorbeeld wiskunde was dit heel fijn.

Toekomst

Mijn eerste jaar van de Master zit erop en heb nog 1 jaar te gaan. Ik ga in september beginnen met mijn thesis waarbij ik met een lasertechniek de oorzaak van vetscheiding (syneresis) van Low-Fat Mayonaise ga onderzoeken. Ik kijk ernaar uit om samen met experts mijn eigen onderzoek uit te voeren. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Waar ik, na mijn thesis, stage wil lopen weet ik nog niet. Wel weet ik zeker dat ik dit bij een multinational wil doen met kans om te blijven. Tot slot, de WUR heeft nu al mijn wereld vergroot in mijn vakgebied en op persoonlijk gebied. Pak je kans en durf het te proberen!

Meer over Biotechnology