Alumniverhaal

"In mijn werk vorm ik de brug tussen de ICT en het medisch personeel."

Na haar afstuderen is Eva gaan werken als applicatiecoördinator Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) in het Amphia Ziekenhuis. Hieronder vertelt ze meer over haar baan.

Als applicatiecoördinator van het Elektronisch Patiënten Dossier ben ik vooral bezig met het implementeren en optimaliseren van het systeem

In de master leer je om situaties met een brede blik en uit verschillende invalshoeken te bekijken. Dit komt goed van pas in mijn werk omdat ik nu de brug ben tussen twee verschillende werelden (techniek/ICT professionals tegen over de medische staf). Van beide werelden weet ik een beetje en ik kan me in beide kanten inleven.

Als applicatiecoördinator van het Elektronisch Patiënten Dossier ben ik vooral bezig met het implementeren en optimaliseren van het systeem. Dat betekent dat ik nieuwe onderdelen bouw en bestaande onderdelen aanpas. Dit alles naar aanleiding van overleg met onder andere artsen, verpleegkundigen en laboranten. Bij het inrichten van het systeem letten we voornamelijk op de gebruiksvriendelijkheid en patiëntveiligheid. Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen en het werkproces makkelijker voor ze te maken. Op deze manier kunnen artsen efficiënter en veiliger werken en hebben ze bijvoorbeeld meer tijd voor hun patiënten. Je fungeert als brug tussen de techniek en de eindgebruikers binnen het ziekenhuis.

Bovendien krijg ik ontzettend veel kansen. Zo mocht ik voor een training over het EPD systeem naar Amerika en er werden me al snel veel verantwoordelijkheden toevertrouwd.

Terug naar Na je studie