Testimonial

Kang Li, ontvanger Aalt Dijkhuizen Beurs 2023

Kang Li ontving de Aalt Dijkhuizen Beurs 2023 voor zijn werk aan regenwormen. In deze testimonial beschrijft hij zijn toekomst en dankbaarheid naar het fonds.

Kang Li, ontvanger Aalt Dijkhuizen Beurs 2023
Ik denk dat ik veel geluk heb dat ik deze kans heb om mijn economische problemen op te lossen, zodat ik me meer op onderzoek kan richten. Dat is heel erg waardevol voor jonge onderzoekers en studenten.
Kang Li, ontvanger Aalt Dijkhuizen Beurs 2023

"Ik had nooit gedacht dat ik deze prijs zou winnen. Ik googelde de naam van de laatste winnaar en kwam erachter dat hij veel publicaties had, terwijl ik geen publicaties heb. Maar ik dacht: Waarom zou ik het niet gewoon proberen? Het was een grote verrassing voor me dat ik deze prijs gewonnen had."

"Ik heb twee vakken gehad, biomimetica en software robotica, daarna heb ik mijn scriptie gedaan over biogeïnspireerde regenwormrobots. Toen ik dit project in detail bestudeerde, zag ik dat er nog veel gebieden waren die onderzocht moesten worden, dus dit wordt waarschijnlijk een project dat ik mijn leven lang kan doen. Voor mijn stage ging ik 3 maanden naar de grondmechanicagroep in SLU Zweden om simulatie- en grondpenetrometerexperimenten uit te voeren over holen van regenwormen. Als ik deze prijs niet had gekregen, zou ik geprobeerd hebben om wat eenvoudige experimenten te ontwerpen. Maar nu ik deze beurs heb gekregen, kan ik meer en betere apparaten zoals röntgen-MRI gebruiken in mijn experimenten."

"Als je een robotisch regenwormmodel wilt hebben, heb je veel meer onderzoek nodig. In mijn scriptie heb ik bijvoorbeeld alleen het darmgedeelte van de regenworm ontworpen. Er zijn ook andere delen zoals de mond die onderzocht moeten worden, met betrekking tot hoe ze een hap van de grond nemen. Er zijn nog veel dingen die gedaan en geleerd moeten worden op het gebied van de morfologie van regenwormen. Dingen zoals hoe ze zich ingraven in de bodem en hoe we daar inspiratie uit kunnen halen om onze landbouwproblemen op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden op het gebied van bodemverdichting. Het is een heel complex project en ik ben bereid om uitdagingen aan te gaan. Ik wil ook een PhD doen om dit onderzoek voort te zetten, om zo op regenwormen geïnspireerde robots te ontwerpen en het onderzoek van onze landbouw te ondersteunen. Aangezien het project gerelateerd is aan grondmechanica, ben ik erg blij om te kunnen leren van collega's die grond bestuderen en mijn horizon kunnen verbreden."

"Ik denk dat ik veel geluk heb dat ik deze kans krijg om mijn economische problemen op te lossen, zodat ik me meer op het onderzoek kan richten. Dat is heel erg waardevol voor jonge onderzoekers en studenten zoals ik. Dankzij dit fonds hoef ik me geen zorgen meer te maken over mijn financiën. Ik kan me richten op mijn onderzoek en ondertussen kan ik ook proberen andere toekomstige kansen te ontdekken. Ik ben de donateurs en Aalt Dijkhuizen erg dankbaar voor het idee om dit fonds op te richten en ik ben erg blij dat ik hier deel van uit mag maken. Ik denk dat dit fonds mij een unieke kans geeft om een model te zijn waar iemand anders naar kan opkijken. Het betekent dus ook dat ik nu een enorme verantwoordelijkheid heb en ik ben erg blij dat ik deze verantwoordelijkheid kan nemen. Met dank aan het Dr. ir. Aalt Dijkhuizen Fonds kan ik contact leggen met bodemwetenschappers uit Zweden en Zwitserland om ideeën uit te wisselen en landbouwrobots beter te ontwerpen. Dankzij het fonds kan ik nu meer experimenten uitvoeren om verder te onderzoeken wat we van de regenworm kunnen leren."