Testimonial

Koen van Roekel: korfbal op het hoogste niveau

Koen van Roekel doet aan korfbal op het hoogste niveau in de wereld. Hij is nu ongeveer twee maanden bezig met krachttraining bij Sports Centre de Bongerd.

Ik vind de visie van de trainer erg fijn: iemand die je kan corrigeren als je een oefening niet goed uitvoert en verstand van zaken heeft.
Koen van Roekel

Vertel eens wat over jezelf: wie ben je en wat doe je?

Ik ben Koen van Roekel, ik doe aan korfbal op het hoogste niveau in de wereld: de Korfbal League. Ik train drie keer per week en speel op zaterdag. Ik ben vier keer wereldkampioen in de Jeugd geworden met het Nederlands Team en één keer Europees kampioen. Ik ben ongeveer twee maanden bezig met krachttraining. 

Koen van Roekel

Hoe ervaar jij de begeleidende krachttraining en wat is de (eventuele) meerwaarde voor jou?

Ik ervaar de trainingen als zeer nuttig. Vanuit mijn club is (persoonlijke) krachttraining erg miniem. Dit heb ik hier, onder professionele begeleiding, goed kunnen vinden. Oefeningen worden goed aangeleerd om er vervolgens profijt van te hebben.

Zie je al voordelen tijdens de wedstrijden en trainingen?

De echte voordelen zoals sneller of hoger springen moeten denk ik nog komen. Vooral omdat we de afgelopen tijd veel techniek hebben gedaan.

Wat vind je van de trainingsfaciliteiten?

Ik vind vooral de visie van de trainer fijn. Iemand die je kan corrigeren als je een oefening niet goed uitvoert en verstand heeft van zaken. Ook hij bepaalt welke oefeningen goed voor mij zijn en niet het schieten (hand-spier-oog coördinatie overhoop gooien).

Heb je nog een leuke anekdote?

Work hard in silence, let success make the noise.

Koen van Roekel