Testimonial

Minxia Peddemos: nationale roeiselectie

Minxia Peddemos traint met de nationale roeiselectie in Amsterdam en volgt daarvoor een professioneel trainingsschema. Haar ambities zijn groot: de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo.

Ik word betrokken bij het samenstellen van mijn programma en mijn eigen inbreng word serieus genomen.
Minxia Peddemos

Vertel eens wat over jezelf: wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Minxia. Sinds 2015 studeer ik aan de WUR en roei bij de WSR met krachttrainingen bij het SCB. Sinds 2018 train ik met de nationale roeiselectie in Amsterdam, waarvoor ik een professioneel trainingsschema heb vanuit de KNRB. Binnen het Paralympisch Roeitraject Tokyo 2020 heb ik verschillende nationale en internationale wedstrijden gestart. Denkend aan toernooien, wereldbekers en het wereldkampioenschap. Mijn mooiste 'blik' was een bronzen medaille tijdens wereldbeker 3 Rotterdam 2019, omdat mijn familie en vrienden erbij waren!

Hoe ervaar jij de begeleidende krachttraining en wat is de (eventuele) meerwaarde voor jou?

Ik ben blij met mijn krachttrainingen! Allereerst omdat ik betrokken word bij het samenstellen van mijn programma en mijn eigen inbreng serieus word genomen. Daarnaast heb ik goede technische begeleiding tijdens de 1-op-1 trainingen. Tot slot ben ik blij dat ik dit programma zelfstandig kan draaien zowel in Wageningen als in Amsterdam. 

Zie je al voordelen tijdens de wedstrijden en trainingen?

Mijn krachttrainingen (KT) zijn afgestemd op mijn wedstrijden en overige trainingen. Hierdoor ervaar ik de lichaamsbelasting tijdens KT als aanvullend en versterkend, resulterend in gecontroleerde en sterke piekmomenten.  

Wat vind je van de trainingsfaciliteiten?

Afgelopen jaren is SCB uitgebreid en professioneler geworden, dit maakt het voor mij nog aantrekkelijker om te sporten. Ik gebruik de fitness-studio voornamelijk tijdens de begeleidde krachttraining, omdat de studio dan is gereserveerd door de instructeur en ik verzekerd ben van goed materiaal. Daarnaast maak ik gebruik van de fitnessruimte. Hier zijn meer gebruikers per apparaat, waardoor er meer gedeeld moet worden, maar ook gesprekken ontstaan met andere sporters.

Heb je nog een leuke anekdokte?

Als roeister heb ik grote ambities (PS Tokyo 2020) maar kleine fysiek (1.68m, 57kg). Ik heb mezelf ooit voorgenomen dat waar ik minder handig ben, ik dit met kracht moet kunnen compenseren. Mensen verbazen zich dan ook wanneer ik deadlift met 80 kilo. 

Mensen verbazen zich wanneer ik deadlift met 80 kilo.
Minxia Peddemos