Studentenverhaal

Student Laura van Dongen – BSc Voeding en Gezondheid

Laura heeft de minor ‘Psychobiology of Eating Behaviour’ aan Wageningen University gedaan. “Ik wilde deze minor graag volgen, omdat ik altijd al geïnteresseerd was in het aspect waarom mensen doen wat ze doen en deze minor leek goed aan te sluiten bij mijn bachelor Voeding en Gezondheid.”

In deze minor komen veel verschillende kanten van voeding aan bod, zoals sensoriek en fysiologie, maar ook maatschappelijke thema’s

“Naast de minor heb ik mijn vrije keuzeruimte ingevuld met de vakken Didactic Skills, Management of  Change en Pharmacological Aspects of Nutrition. Deze vakken sluiten allemaal min of meer aan bij mijn gekozen minor; verandering is nodig om het eetpatroon van mensen te kunnen wijzigen, je moet de vaardigheden hebben om dit op de juiste manier te presenteren en je hebt achtergrond informatie nodig om te begrijpen waarom mensen bepaalde dingen zouden moeten veranderen.”

Minor Psychobiology and Eating Behaviour

“In het algemeen gezegd gaat deze minor over waarom mensen eten wat ze eten, hoe deze keuzes tot stand komen en wat dat kan beïnvloeden. De minor is me vrij goed bevallen, al vond ik niet alle vakken even interessant. De vakken Principles of Sensory Science en Nutritional Neurosciences zijn vakken die we bij voeding gewend zijn en gaan vooral over het mechanisme van eten, proeven en ruiken. Dat vond ik erg interessant. Het vak Persuasion in Comsumer Communication is een leuk vak waardoor je o.a. anders tegen reclames gaat aankijken en waardoor je ook een stuk kritischer wordt. Het laatste vak van de minor, Principles of Consumer Studies vond ik minder interessant. Ik had de inhoud van het vak anders ingeschat en het is een heel ander vak dan ik normaal gesproken gewend ben bij Voeding en Gezondheid. Ik moest me er toe zetten, maar het is verder prima te doen. Dus je moet je zeker niet laten afschrikken hierdoor.”

“Verder kwam de minor wel overeen met mijn verwachting; ik heb best veel nieuwe dingen geleerd die ik nog steeds regelmatig gebruik. Daarom zou ik deze minor zeker aanraden voor studenten die nog een minor zoeken. Als ik weer voor dezelfde keus stond, zou ik deze minor zo opnieuw doen!”

Ervaring en toekomstplannen

“Mijn plannen na afronding van de BSc Voeding en Gezondheid zijn vaak gewijzigd, maar uiteindelijk staat mijn keuze vast. Omdat Wageningen een uitstekende universiteit is op het gebied van voeding heb ik besloten hier te blijven. Er zijn hier nog genoeg interessante vakken die ik wil volgen. Ik ben erachter gekomen dat ik liever groepen mensen bestudeer dan moleculen en weefsels, dus ga ik de specialisatie Nutritional and Public Health Epidemiology volgen. Ik ben wel van plan om aanvullend hierop vakken van de specialisatie Nutritional Physiology and Health Status te kiezen.

De minor die ik heb gedaan heeft me wel geholpen bij het maken van deze keuze: er komen veel verschillende kanten van voeding aan bod, zoals sensoriek en fysiologie, maar ook maatschappelijke thema’s in de sociaalwetenschappelijke vakken.”

Terug naar Studenten vertellen