Studentenverhaal

Student Nigel Ultee – BSc Voeding en Gezondheid

“Ik ben Nigel Ultee en anders dan op de middelbare school gaat het leren me hier gemakkelijk af. Dat komt doordat ik de leerstof nu wel interessant vind en doordat de docenten hier echt weten hoe ze je kunnen boeien”.

Aanvankelijk wilde ik graag geneeskunde studeren, maar later gingen voeding en sport me meer interesseren.

Studiekeuze

“Eerlijk gezegd wist ik lange tijd niet precies wat ik wilde. Aanvankelijk wilde ik graag geneeskunde studeren, maar later gingen voeding en sport me meer interesseren. Daarom heb ik alle opleidingen in Nederland die me aanspraken op een blaadje gezet en ben ik langzamerhand gaan afstrepen wat ik toch niet interessant vond. Daarvoor heb ik op internet gekeken en open dagen en meeloopdagen bezocht. Ook heb ik meegewogen dat ik op de middelbare school moeite moest doen om voldoendes te halen. Uiteindelijk kwam ik uit op Voeding en Gezondheid. Ik wil graag mensen helpen en vind humane fysiologie erg boeiend.”

Opleiding

“Aan het begin vond ik de studie redelijk globaal, maar inmiddels bevalt het me een stuk beter. Het is me ook duidelijk geworden dat je vooral wordt opgeleid tot wetenschapper en dat ben ik gaan waarderen. Het leukste vak vond ik Cell Biology and Health. Ik vind het zeer bijzonder hoe een lichaam tot in het kleinste detail in elkaar ‘gepuzzeld’ is.

Ik heb veel vakken van de minor Food Intestinal Homeostasis and Disease gevolgd. Deze minor gaat vooral over de gezondheid van je darmen. Voor één van de vakken heb ik een review geschreven over parasitaire wormen in de darmen. Die beesten kunnen bepaalde functies in je lichaam aanpassen, en ze kunnen mogelijk worden ingezet om bepaalde ziektes te bestrijden, zoals auto-immuunziektes. Dat vind ik bijzonder; je zou dit niet zo snel denken van dit soort organismen. Daarnaast heb ik een leuk vak gevolgd over voedselallergieën en intoleranties. De docent, Huub Savelkoul, geeft interessante informatie en brengt het heel boeiend.” 

Studentenleven

“Ik vind het heel leuk in Wageningen. Je kunt je hier zowel intellectueel als sociaal prima ontwikkelen. Ik hoor vaak dat er hier niet veel te beleven is, maar de Wageningse studenten regelen zelf wel dat er dingen te doen zijn. Zo zit ik bij studentenroeivereniging Argo. Daar heb ik het hartstikke naar mijn zin en ik ben er bijna elke dag. Eerst heb ik zelf wedstrijden geroeid, en momenteel coach ik een fanatieke ploeg. Ik plan de trainingen en begeleid de ploeg tijdens wedstrijden. Ik regel alles voor hen.”

Toekomst

“Tijdens de BSc Voeding en Gezondheid ben ik een toekomst in de wetenschap gaan waarderen, maar ik mis wat persoonlijke interactie. Daarom probeer ik toegelaten te worden tot de master SUMMA in Utrecht. Daar word je opgeleid tot arts/onderzoeker, dat zou de perfecte combinatie voor mij zijn. Ik werk graag met mensen en ben doelgericht. Iemand beter maken die ziek is, is een heel concreet doel. En het is fijn als die persoon dan niet meer hoeft te lijden. Er is echter wel een strenge selectie voor die master. Mocht ik hier niet doorheen komen, dan ga ik de aansluitende master van Voeding en Gezondheid doen, en dan de specialisatie Molecular Nutrition and Toxicology.”

Terug naar Studenten vertellen