Studentenverhaal

"Bij Agrotechnologie heb ik de toepassing naar de praktijk gevonden."

‘Een technische studie volgen’ dat was het enige wat ik zeker wist op de middelbare school. Hierdoor heb ik een jaar Natuurkunde gestudeerd. Thuis, bij mijn ouders, hebben wij een melkveebedrijf en ik merkte heel erg dat ik de link naar de praktijk en vooral naar de agrarische sector miste bij natuurkunde.

Je wordt met deze studie opgeleid tot iemand die technische systemen kan ontwikkelen voor de agrarische sector.

Door te switchen naar Agrotechnologie heb ik de toepassing naar de praktijk wel gevonden. De opleiding Agrotechnologie verbindt de theorie en de praktijk met elkaar, waardoor je een beeld krijgt waar je mee bezig bent en waar het in toegepast wordt. Dit komt mede door excursies naar technologische bedrijven waar onder andere de studie die jij volgt wordt toegepast.

Een groot deel van de studenten die de studie volgen hebben een agrarische achtergrond. Dit is overigens absoluut niet noodzakelijk. Het is in mijn ogen wel belangrijk dat je interesse hebt in de agrarische sector. Je wordt met deze studie opgeleid tot iemand die technische systemen kan ontwikkelen voor de agrarische sector.  

Door de kleinschaligheid van de opleiding en het zelfde interessegebied van de studenten ontstaat er snel een goede band onder de agrotechnologen. Er worden veel activiteiten georganiseerd waardoor er altijd wel wat te doen is.


Terug naar studenten vertellen over Agrotechnologie