Studentenverhaal

"De studie is vrij kleinschalig, je leert snel medestudenten kennen."

Toen ik mijn studiekeuze moest maken vond ik dat erg lastig, want ik wist helemaal nog niet wat ik wilde worden. Wel vond ik vakken als natuurkunde en wiskunde op de middelbare school interessant.

Van deze keuze heb ik nog geen moment spijt gehad.

Mijn ouders hebben thuis een tuinbouwbedrijf en ik vond het ook leuk om hier te helpen en om meer te leren over het bedrijf. Ik wilde dus graag een technische studie doen, maar ook de agrarische sector boeide mij erg, vandaar dat ik al vrij snel uitkwam bij Agrotechnologie in Wageningen. Na de open dag en na een 1-op-1 meeloopdag wist ik het zeker: Ik ga Agrotechnologie studeren!

Van deze keuze heb ik nog geen moment spijt gehad. Ik vind de studie, ondanks de veelal inleidende vakken in het eerste jaar, erg interessant. Met deze studie wordt je erg breed opgeleid omdat je naast kennis van techniek ook kennis uit de agrarische praktijk meekrijgt. Doordat de studie breed georiƫnteerd is, is er altijd wel iets dat je aanspreekt!

Daarnaast is de sfeer heel gezellig. Doordat de studie vrij kleinschalig is leer je je medestudenten snel kennen. Iedereen heeft een nuchtere instelling en heeft veelal een gemeenschappelijke interesse in de landbouw. Hierdoor gaat het contact heel makkelijk waarbij het niet uitmaakt uit welk jaar je komt, of je een bedrijf thuis hebt of dat je man of vrouw bent, het is altijd gezellig!


Terug naar studenten vertellen over Agrotechnologie