Studentenverhaal

"Vrouwen zijn een goede aanvulling voor de technische sector."

Alweer twee jaar geleden begon ik met de studie Agrotechnologie, een keuze die nog steeds goed bevalt! Voordat ik tot deze keuze ben gekomen, heb ik verschillende open dagen bezocht en ook meegelopen met studenten. De studies varieerden van geneeskunde tot aan werktuigbouwkunde maar al snel bleek dat een technische studie mij het meest aansprak.

Mijn interesse in de landbouw is al vanaf jongs af aan aanwezig.

Agrotechnologie biedt mij een goede combi tussen techniek, biologie van plant/dier en management en marketing. Het brede aspect van de opleiding sprak mij meteen heel erg aan. Een studie zoals werktuigbouwkunde vond ik heel erg gespecialiseerd en ook miste ik een beetje de toepassing van de praktijk. Dit zag ik wel terug in de studie Agrotechnologie. De kleinschalige sfeer op de studie en universiteit hebben mij uiteindelijk over de streep getrokken om voor Agrotechnologie te kiezen.

Mijn interesse in de landbouw is al vanaf jongs af aan aanwezig. Ik kom zelf van een akkerbouwbedrijf en uit een gebied waar veel glastuinbouw is. De (nieuwe) technieken in de landbouw vind ik heel interessant. Bij een technische studie ligt het voor de hand dat er voornamelijk mannen zijn. Toch heb ik mij als vrouw hierdoor nooit tegen laten houden. Ik denk juist dat vrouwen een goede aanvulling zijn voor de technische sector.

Als je geïnteresseerd bent in de agrarische sector en in techniek, kan ik deze opleiding zeker aanraden!


Terug naar studenten vertellen over Agrotechnologie