Studentenverhaal

"Agrotechnologie is een geschikte studie voor iedereen die een technische en praktische studie zoekt."

“Agrotechnologie, wat kun je daar mee dan?” Dat is een opmerking die ik een aantal keer heb gekregen na het vertellen van mijn studiekeuze. Ik was er zelf in het begin ook nog niet helemaal achter, maar dat sprak me ook wel weer aan.

Je weet waarvoor je het doet als je ziet wat in de praktijk gedaan wordt met bepaalde kennis.

Tijdens mijn studiekeuze twijfelde ik tussen Werktuigbouwkunde en Agrotechnologie. Na diverse meeloopdagen kwam ik er achter dat ik Werktuigbouwkunde te theoretisch vond. Er was naar mijn idee weinig terugkoppeling naar de praktijk. Dit is iets wat ik bij Agrotechnologie wel dacht te zien en daarom was mijn keuze uiteindelijk snel gemaakt. Agrotechnologie is een enorm diverse en brede opleiding waarmee je alle kanten op kunt. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn studiekeuze.

Door theorie en praktijk beter met elkaar te verbinden denk ik dat je een gezonde motivatie krijgt voor je studie. Je weet waarvoor je het doet als je ziet wat in de praktijk gedaan wordt met bepaalde kennis.
Ik heb het eerste jaar van de bachelor net afgerond, dit jaar bestaat uit verschillende wiskundige en natuurkundige vakken, afgewisseld met toepassing op de praktijk in verschillende vakken. Dit zorgt voor een leuke afwisseling van ‘droge stof’ leren en praktijkgericht denken.

Al met al denk ik dat Agrotechnologie een geschikte opleiding is voor iedereen die een technische opleiding zoekt met zicht op de praktijk!


Terug naar studenten vertellen over Agrotechnologie