Nieuws Gezonde & Veilige Voeding
Nieuws
-
21 september 2023
Achterwaarts ontwerpen helpt voedingsindustrie vooruit
- Hoe ontwikkel je als voedselproducent een product dat lekker, gezond, milieuvriendelijk, betaalbaar, veilig en ook nog eens winstgevend is? Met die... -
15 september 2023
Voedselverspillingsgedrag veranderen met informatie over houdbaarheid op verpakkingen
- Het verkeerd begrijpen van de datumaanduidingen ‘te gebruiken tot’ (TGT) en ‘ten minste houdbaar tot’ (THT) is... -
14 september 2023
‘We kunnen allemaal bijdragen aan een verspillingsvrije campus’
- Van 11 tot en met 17 september vindt de jaarlijkse Verspillingsvrije Week plaats. Ook op de Wageningen Campus wordt er extra aandacht besteed aan het... -
8 september 2023
Bestuursvoorzitter WUR: Maak helder voedselbeleid speerpunt bij de verkiezingen
- Natuur en landbouw dreigen de grote verliezers van de politieke impasse te worden en de manier waarop de problemen daar worden besproken. Het is hoog... -
22 augustus 2023
400 schoolklassen onderzoeken hun lunchtrommel
- Vandaag vindt de aftrap van de Trommel zonder Rommel-les plaats op basisschool de Regenboog in Wijk bij Duurstede. Dit is een onderdeel van het... -
17 augustus 2023
Startende studenten leren verspillingsvrij koken tijdens introductiedagen
- Studenten die meedoen met de Algemene Introductiedagen (AID) kunnen maandag 21 augustus een workshop volgen over verspillingsvrij koken. De workshop... -
27 juli 2023
Koolhydraten prima voor recreatieve sporters
- Met de Tour de France vers in het geheugen stappen recreatieve wielrenners gemotiveerd op de fiets. Het is niet onwaarschijnlijk dat zij... -
26 juli 2023
Het programma SALUD geeft mensen met diabetes type 2 meer grip op gezondheid
- Werk, kinderen, opleiding: het programma SALUD houdt rekening met het dagelijkse leven van mensen met diabetes type 2. Kristel Polhuis van Wageningen... -
19 juli 2023
Voedselverspilling tegengaan met WUR's MAGNET
- MAGNET, kort voor Modular Applied General Equilibrium Tool en ontwikkeld door Wageningen Economic Research, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het... -
13 juli 2023
Kinderen over toekomst voedselonderwijs tijdens viering 10 jaar Voedseleducatie Platform
- Alle kinderen voedselvaardig! Dat is al 10 jaar de missie van het Voedseleducatie Platform (VEP). Zij waren er dan ook bij tijdens de 10e verjaardag....
Radio, podcast & TV
-
8 februari 2023
Toine Timmermans over doorverkopen restpartijen tegen voedselverspilling
- Bedrijven kopen steeds vaker restpartijen van voedsel voor een lage prijs op. Het gaat dan om voedsel dat nog prima te eten, maar niet meer door... -
17 november 2022
Guido Camps bij Dit is de Dag over de suikertaks op fruitdrank
- De overheid wil per 1 januari 2024 de suikerbelasting op alcoholvrije dranken verhogen. Dit geldt niet alleen voor frisdrank, maar ook voor fruitsap.... -
24 januari 2022
Arnold van Huis en Catriona Lakemond bij Het Klokhuis over insecten eten
- “Overal in de tropen worden insecten gegeten,” vertelt Arnold van Huis, hoogleraar Entomologie aan Wageningen University & Research... -
10 mei 2021
Toine Timmermans over voedselverspilling bij Vroege Vogels
- Er verdwijnt meer dan 100 kilo voedsel per Nederlander per jaar in de afvalbak. Het verminderen van voedselverspilling is een van de belangrijkste... -
18 juni 2020
Toine Timmermans bij Stax&Toine over houdbaarheidsdatums
- Op de meeste voedingsmiddelen staan houdbaarheidsdatums: Ten minste Houdbaar Tot (THT) of Te Gebruiken Tot (TGT). Veel consumenten zijn niet bekend... -
28 november 2019
Tiny van Boekel bij Koffietijd over natuurlijke ingredienten en producten
- Vers, ambachtelijk, natuurlijk. Dit zijn voedingsclaims die steeds vaker op voedselverpakkingen staan. Maar wat is nou het verschil tussen natuurlijke... -
25 november 2019
Renger Witkamp en Guido Camps over afslankpillen in De Monitor
- Bestaat er een afslankpil waarmee je veilig op gezond gewicht kunt komen en blijven? Er zijn allerlei pillen die je eetlust zeggen te remmen.... -
20 oktober 2019
Eelke Westra bij Radar over vitamines in gesneden fruit
- Hoe zit het met die bakjes voorgesneden fruit in de supermarkt? Zijn die net zo gezond als ongesneden fruit? En hoe komt het dat het vers blijft?... -
19 oktober 2019
RTL Nieuws over ProMuscle: hoe ouderen langer fit kunnen blijven
- Met het Wageningse programma ProMuscle blijven ouderen langer fit. Het leefstijlprogramma combineert eiwitrijke voeding met krachttraining.... -
16 september 2019
Eddy Smid over fermenteren bij NOS
- Fermenteren is het omzetten van een rauw product naar een gefermenteerd product. Dat doe je met behulp van bacteriën, en daarbij moet je goed...