Nieuws Gezonde & Veilige Voeding
Nieuws
-
14 maart 2022
Minder voedselverspilling in supermarkten
- Van al het voedsel, inclusief dranken, dat supermarkten in Nederland aanboden in 2020, werd gemiddeld 98,4% verkocht. 1,6% van het voedsel, uitgedrukt... -
9 maart 2022
Houdbaarheids-iconen op de verpakking kunnen voedselverspilling verminderen
- Houdbaarheids-iconen op de verpakking kunnen consumenten helpen om minder voedsel te verspillen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University... -
9 februari 2022
Wat is goede voeding voor (top)sporters?
- De Olympische Spelen zijn in volle gang. Sporters trainen keihard om topprestaties te leveren. Daarbij letten ze ook op hun voeding. ‘Goede... -
3 februari 2022
Debat: 'Ook ons consumptiepatroon moet op de schop'
- Wageningen University & Research presenteert samen met de Rode Hoed een debatreeks over mens en dier. Dinsdag 29 maart neemt Petra Berkhout deel... -
24 januari 2022
Arnold van Huis en Catriona Lakemond bij Het Klokhuis over insecten eten
- “Overal in de tropen worden insecten gegeten,” vertelt Arnold van Huis, hoogleraar Entomologie aan Wageningen University & Research... -
19 januari 2022
Microbiologen bouwen bacterie die CO2 omzet in voedsel
- Wordt jouw hamburger of eiwitshake straks gemaakt uit CO2? Wel als het aan microbioloog Nico Claassens ligt. Zijn groep bouwt aan bacteriën die... -
14 januari 2022
Het Voedseleducatie Platform breidt zich in 2022 verder uit
- Het Voedseleducatie Platform, dat op 75 procent van de basisscholen onder meer Smaaklessen verzorgt, gaat verder met het ontwikkelen van actuele... -
21 december 2021
‘Waarom eten mensen wat ze eten en hoe kun je hun eetgedrag sturen?’
- Hoe werkt het menselijk lichaam? Wat zit er in voeding? En welke effecten heeft die voeding op dat lichaam? Studenten Voeding & Gezondheid delen... -
19 november 2021
Kinderen met ADHD hebben andere hersenactiviteit na volgen dieet
- Kinderen van wie de ADHD-symptomen drastisch waren afgenomen na het volgen van een fewfoods-dieet, bleken een verhoogde activiteit in een deel van de... -
11 november 2021
Nieuwe hoogleraar diëtetiek wordt link tussen wetenschap en praktijk
- De eerste buitengewoon hoogleraar diëtetiek van Nederland, Marian de van der Schueren, heeft donderdag haar rede gehouden bij Wageningen...
Radio, podcast & TV
-
1 maart 2024
Sjoukje Heimovaara bij BNR's Big Five over voedseltransities
- Sjoukje Heimovaara schoof aan bij BNR's Big Five, een serie uitzendingen over grote transities en het draagvlak daarvoor in de maatschappij. Het... -
19 oktober 2023
Maartje Poelman in Op zoek naar gezond
- De Gezonde generatie laat in een drietal video's zien dat gezond eten nogal een worsteling kan zijn, het is vooral duur. Fidan Ekiz, Renze Klamer en... -
17 oktober 2023
Hans Verhoef bij NPO Radio 1 over ijzertekort bij vrouwen
- Bloedarmoede door ijzertekort kan leiden tot vermoeidheid, duizeligheid, kortademigheid en ernstige bloedingen tijdens de bevalling. Hoewel zulke... -
8 februari 2023
Toine Timmermans over doorverkopen restpartijen tegen voedselverspilling
- Bedrijven kopen steeds vaker restpartijen van voedsel voor een lage prijs op. Het gaat dan om voedsel dat nog prima te eten, maar niet meer door... -
17 november 2022
Guido Camps bij Dit is de Dag over de suikertaks op fruitdrank
- De overheid wil per 1 januari 2024 de suikerbelasting op alcoholvrije dranken verhogen. Dit geldt niet alleen voor frisdrank, maar ook voor fruitsap.... -
24 januari 2022
Arnold van Huis en Catriona Lakemond bij Het Klokhuis over insecten eten
- “Overal in de tropen worden insecten gegeten,” vertelt Arnold van Huis, hoogleraar Entomologie aan Wageningen University & Research... -
10 mei 2021
Toine Timmermans over voedselverspilling bij Vroege Vogels
- Er verdwijnt meer dan 100 kilo voedsel per Nederlander per jaar in de afvalbak. Het verminderen van voedselverspilling is een van de belangrijkste... -
18 juni 2020
Toine Timmermans bij Stax&Toine over houdbaarheidsdatums
- Op de meeste voedingsmiddelen staan houdbaarheidsdatums: Ten minste Houdbaar Tot (THT) of Te Gebruiken Tot (TGT). Veel consumenten zijn niet bekend... -
28 november 2019
Tiny van Boekel bij Koffietijd over natuurlijke ingredienten en producten
- Vers, ambachtelijk, natuurlijk. Dit zijn voedingsclaims die steeds vaker op voedselverpakkingen staan. Maar wat is nou het verschil tussen natuurlijke... -
25 november 2019
Renger Witkamp en Guido Camps over afslankpillen in De Monitor
- Bestaat er een afslankpil waarmee je veilig op gezond gewicht kunt komen en blijven? Er zijn allerlei pillen die je eetlust zeggen te remmen....