Opleidingen op het gebied van klimaat

Wageningen University & Research biedt diverse opleidingen, studies en cursussen op het gebied van klimaat, milieu en duurzaamheid. Hieronder een overzicht.

Met een opleiding of cursus van de WUR op het gebied van klimaat werk je aan actuele vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan studies met duurzame energie, de bioeconomie of juist het aanpassen aan het nieuwe milieu.


5 Tips: Wat kun jij doen voor een beter klimaat

1. Verander de achtergrond van je telefoon

Wist je dat een zwarte achtergrond minder energie kost dan een witte? Je merkt het waarschijnlijk nauwelijks als je het aanpast, maar het is toch een klein beetje beter voor het milieu. En alle beetjes helpen.

2. Verspil geen voedsel

Ben je van plan om iets lekkers te kopen in de supermarkt of de kantine? Neem dan geen of minder zelf gesmeerde bammetjes mee. Zonde als je het weg moet gooien. Elk jaar gooien we in Nederland voor miljarden euro’s aan goed bruikbaar voedsel weg en dat kan minder!

3. Recyle je kleding

Toe aan een nieuwe garderobe? Je kunt die broek die je al maanden niet gedragen hebt ook ruilen voor een leuk kledingstuk van een vriend(in). Of verkoop hem via een site voor tweedehands kleding. Wie weet spot je daar ook een nieuwe toevoeging aan je collectie.

4. Gebruik minder plastic

Neem je je eigen lunch mee? Gebruik dan een broodtrommel in plaats van plastic zakjes. Je trommeltje afwassen is beter voor het milieu dan elke dag een nieuw plastic zakje.

5. Volg een opleiding van Wageningen University & Research

Natuurlijk wil jij ook duurzaam studeren. De WUR heeft een groene en duurzame campus die bijvoorbeeld wordt voorzien van duurzaam opgewekte energie. Hier boven vind je een lijst van opleidingen waarmee je aan de slag kunt gaan met de meest actuele vraagstukken op het gebied van klimaat.