Investeren in onderzoeksapparatuur

Wageningen University & Research investeert continu in onderzoeksapparatuur en -faciliteiten voor vernieuwend onderzoek. Via Shared Research Facilities zijn er mogelijkheden om samen met organisaties buiten WUR te investeren in geavanceerde onderzoeksapparatuur. Hierdoor wordt aanschaf van state-of-the-art onderzoeksapparatuur haalbaar én betaalbaar. Het gedeelde gebruik borgt hierbij optimale benutting van de capaciteit.

In de SEARCH database vindt u onderzoeksapparatuur die beschikbaar is voor gedeeld gebruik. Bent u echter op zoek naar apparatuur die hierin nog ontbreekt en zoekt u naar mogelijkheden voor (gezamenlijke) aanschaf en investering in een apparaat? SRF gaat hierover graag met u in gesprek.

Investeren voor aantoonbare impact

Tijdens een gesprek bekijken we of uw aanvraag in aanmerking komt voor gezamenlijke investering. Belangrijk is bijvoorbeeld dat investeringen moeten bijdragen aan verbinding of samenwerking met WUR en aantoonbaar impact zullen hebben op de innovatiethema’s Circulaire Landbouw, Voeding & Gezondheid of Eiwittransitie.

Als er via SRF wordt geïnvesteerd, wordt SRF eigenaar van de apparatuur. De apparatuur kan op een locatie binnen of buiten WUR worden geplaatst en wordt via SRF beschikbaar gesteld voor gedeeld gebruik volgens het ‘pay-per-use’ principe.

Wilt u hierover doorpraten?

We gaan graag het gesprek aan over de mogelijkheden voor gezamenlijk investeren in geavanceerde onderzoeksapparatuur. Neem contact op:

Investeren in innovatiefaciliteiten

Bent u op zoek naar financiering voor faciliteiten voor ontwikkeling, demonstratie, opschaling of productie? Shared facility finder is een gezamenlijk initiatief van WUR en Foodvalley NL, en biedt hiervoor diverse mogelijkheden.